Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Spaghetti-columns van 'komeet Healey'

De komeet van Halley komt maar eens in de zoveel honderd jaar langs. Dat lijkt me ook een aardige verschijningsfrequentie voor de columns van zijn bijna-naamgenoot Healey.

Maar even serieus. Ik lees graag columns, maar ik betrap me erop die van Healey steeds vaker over te slaan. Dat die man spaghetti-columns schrijft waarbij ik pas drie zinnen later door heb dat we al weer midden in het volgende onderwerp beland zijn, is tot daar aan toe. Misschien ben ik wel gewoon niet slim genoeg.
Ik wil wel mijn waardering uitspreken voor de onvoorstelbare hoeveelheid verschijningsvormen waarin mijnheer Healey dezelfde boodschap (mainframes zijn modern, Cobol is een echte programmeertaal) voor het voetlicht brengt.
Toch denk ik dat we nu wel genoeg van hetzelfde gehad hebben. Ik stel voor om een paar jaar iemand aan het woord te laten die bijvoorbeeld vindt dat bedrijfskritische applicaties bij voorkeur in Z80-assembler moeten worden geschreven, of dat de beste erp-applicaties nog altijd onder Visicalc op een CP/M-machine ontwikkeld worden.
 
Martin Swinkels
Ooltgensplaat

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Martin Swinkels
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.