Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

IT-professional kan niet meer zonder partner

Computable Expert

ing. Wilbert van den Bliek
Directeur/ceo/country manager. Expert van Computable voor het topic Development.

November is dé beurzenmaand en dan is goed te zien dat ons vak een duizelingwekkende ontwikkeling doormaakt. Wat dat betreft gaven de Infosecurity-beurs in Utrecht en Eurostar in Maastricht mij een mooie, actuele kijk op de toekomst van ons vakgebied.

Het is geweldig dat er zoveel beweging is. Onze sector komt de laatste tijd ook negatief in het nieuws met projecten die mislukt zouden zijn. Ik heb op beide beurzen gelukkig ook veel positiefs gezien. En gehoord dat er heel veel it-projecten gewoon wel slagen. Onze nog jonge sector wordt – soms met vallen en opstaan – steeds volwassener. Daar ben ik trots op.

Tegelijkertijd zie ik dat het voor werkgevers dé uitdaging wordt om al deze nieuwe ontwikkelingen vorm te geven binnen onze nationale en internationale organisaties. De markt stelt immers terecht steeds zwaardere eisen aan onze sector qua kennis, beveiliging en internationale jurisprudentie.

Klanten verlangen dat de scholing van professionals up-to-date is. Dat vraagt nogal wat van iedereen die in onze sector werkt. Meer dan ooit tevoren is een hedendaagse it-professional voortdurend bezig om zijn of haar opleidingen en vaardigheden op een hoog peil te houden. Daarbij moet men ook anders te werk gaan dan voorheen, want ontwikkelmethoden en methodieken veranderen, waardoor opleidingen aangepast worden. Tevens vragen klanten om zwaardere consultancyskills. 

Dat kost it-professionals veel tijd en inspanning. Ik waardeer hun inzet en ontwikkeling. Tegelijkertijd beschouw ik het mede als mijn taak, als werkgever, om ervoor te zorgen dat in ieder geval mijn medewerkers fris en fit zijn om die kennis uit te dragen. Alleen mensen die goed in hun vel zitten, maken immers het verschil en kunnen al die nieuwe ontwikkelingen bijhouden.

Daarbij zie ik de rol van werkgevers langzaam veranderen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat onze sector blijft floreren en dat ons vak groeit en bloeit voor deze en volgende generaties van it-professionals. We moeten in onze mensen investeren. We moeten voor onze klanten resultaten blijven bereiken. De toekomst wijst volgens mij ook uit dat iedere ict-professional, waar ook ter wereld, niet zonder een goede partner kan, die zorg draagt voor opleiding en ontwikkeling in deze snel veranderende wereld. Ik denk dat ik deze ontwikkeling in 2016 al terug hoor en zie op de novemberbeurzen. Het is dé volgende stap in het verder verbeteren van onze sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-12T14:35:00.000Z Wilbert van den Bliek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.