Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Desinvestering van zelfsturende auto's (vlog)

Computable Expert

ir. Richard van Tilborg MSc
Partner innovative technologies, Ordina. Expert van Computable voor het topic Digital Innovation.

Miljarden worden geïnvesteerd in zelfsturende auto’s en nieuwe infrastructuur. Maar kunnen we dit geld niet meer resultaatgericht en toekomstvast inzetten?

Ik woonde vroeger in Noord Brabant, en kon via de Gorinchemse brug de steden boven de rivieren bereiken. Ik las, toen ik tien jaar was, regelmatig in de krant dat er plannen waren om de brug te verbreden of een dubbeldeksbrug van te maken. Vele jaren verder, toen ik mijn werkleven boven de rivieren begon, was geen van deze plannen doorgevoerd en stonden elke dag een mooie rij auto’s mij op te wachten. Een groot probleem wat de economie en de mens veel tijd, energie en geld kost. Daarom was ik een echte voorstander van investering in de aanpassingen voor verbeterde infrastructuur en elektronische zelfsturende auto’s voor meer efficiëntie en het milieu.

Echter ben ik tot een heel ander inzicht gekomen en zie ik grote kansen om veel van deze problemen op te kunnen lossen. Waarom? Dat leg ik in onderstaande vlog uit.

Mogelijk kunnen we de miljarden gebruiken om Nederland op deze technologie leading te worden?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-02T15:30:00.000Z Richard van Tilborg
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.