Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Gaat Microsoft complete VM-omgeving beheren?

Expert

Bas Dorland
Consultant, SOURCE2CLOUD. Expert van voor het topic .

Gaan we Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 gebruiken als centrale tool om de complete VM-omgeving te beheren?

Op dit moment is Microsoft hard op weg om de achterstand in de virtuele wereld in te halen. Met de System Center Virtual Machine Manager 2008 kan natuurlijk gewoon een HyperV-server beheerd worden, maar ook zonder problemen kan ook nog een VMotion gestart worden op VMware ESX en dus kunnen ook ESX en Virtual Center beheerd worden. Het heeft (nog) niet alle functionaliteiten die de Virtual Center Server biedt, maar die is dan ook alleen maar te gebruiken voor ESX-hosts.

De VMotion wordt aangeroepen via een API, Microsoft genereert een Powershell script die de VMotion start. Het is nog wel zo dat voor de VMotion een werkende Virtual Center-server op de achtergrond draait. Hieronder een demo van Scott Hanson van Dell.

Using SCVMM 2008 with VMware VMotion

Ik denk dat het in de tweede fase van virtuele omgevingen niet meer de vraag is welke type van virtualisatie je algemeen gaat gebruiken, maar wat de job doet voor de juiste prijs en wat de functionaliteiten zijn die er gevraagd worden. Voor het beheer probeert Microsoft nu de touwtjes in handen te krijgen en ik denk dat dit een hele goede stap is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit gaat in mijn ogen een hele verkeerde kant op. Microsoft manages it all...

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/virtualisatie/2672871/2333390/vmware-esx-start-niet-meer-door-datumbug.html?utm_campaign=rss#2673004

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-30T10:17:00.000Z Bas Dorland
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.