Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Koudwatervrees voor virtualisatie niet nodig

Recent onderzoek van Vanson Bourne onder vijfhonderd Engelse en Amerikaanse it-managers (in opdracht van softwareleverancier Veeam) wijst uit dat 44 procent van de it-managers reserves heeft ten opzichte van virtualisatie. Hun belangrijkste zorg is back-up en recovery. Dat is begrijpelijk. Data zijn cruciaal voor iedere onderneming. Die wil je maximaal beschermen.

Is virtualisatie daarom risicovol? Beslist niet. Als je het maar doordacht aanpakt en een goede strategische planning maakt. Het is eerder risicovol om niet in te spelen op de mogelijkheden van deze nieuwe technologie. Stilstand is immers achteruitgang.

Wie aan de slag gaat met virtualisatie hoeft zich geen zorgen te maken over het beheren van veel verschillende omgevingen. Dat is goed mogelijk met tools, zoals intelligente automatisering. Met deze hulpmiddelen zijn virtuele omgevingen volledig te controleren. Ze helpen bij het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment en in de juiste context. Dat leidt tot meer accuratesse bij het beheer, minder fouten en lagere risico's.

Bij het plannen van virtuele omgevingen zijn eigenlijk twee onderwerpen van belang:
* Zorg ervoor dat het beheer en het automatiseren van bedrijfskritische applicaties en IT-infrastructuurtechnologieën in het plan zijn opgenomen.
* Zorg ervoor dat er overeenstemming is over procedures. Dan is maximaal rendement te halen uit het consolideren van een gevirtualiseerd platform. Ook zijn de eventuele bedrijfsrisico's terug te dringen in een landschap dat door virtualisatie abstract wordt.

Met deze aanpak nemen de kansen op een succesvol project sterk toe. Overstappen naar een virtuele wereld is een flinke stap, maar angst is niet nodig. Met behulp van softwareautomatisering is een groot aantal servers te beheren en is een standaardmodel te creëren voor het back-uppen van verschillende omgevingen. Er is dan ook geen reden voor koudwatervrees.

Lennaert de Jong, sales manager Benelux bij UC4 Software

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Koudwatervrees? Virtualisatie is reeds enkele jaren proven technology met producten van VMware, Microsoft en Citrix.

Tips voor een succesvolle implementatie zie :
http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/virtualisatie/2824409/2333390/2009-jaar-van-virtualisatie-tips.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-03T14:08:00.000Z Lennaert de Jong
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.