Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Google geeft Glass niet op’

Google Glass

Elke werkdag behandelt Computable een technisch onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de toekomst van het officieel geschrapte Google Glass. Correctie: Glass is niet geschrapt, alleen het Explorer-programma voor die cyberbril. De potentie voor Google is simpelweg veel te groot om dit idee op te geven.

Google zelf spreekt ook van een afstuderen (graduation) van het experimentele Google Glass-initiatief, dat tot op heden onder de uitprobeerlabs van Google X viel. Velen hebben de formulering van de online advertentiereus gezien als marketingpraat die het bittere einde in zoete taal moet verpakken. De slotzin van Google’s blogpost is echter minder ambigu: 'We blijven bouwen voor de toekomst en je zult toekomstige versies van Glass zien wanneer ze klaar zijn.'

De commerciële mogelijkheden en technische innovatie dankzij miniaturisatie zijn eenvoudigweg te interessant. Wellicht alleen in zakelijke of industriële omgevingen, of voor entertainmentgebruik. Glass is nu doorgegeven aan de man achter de (door Google opgekochte) slimme thermostaat Nest. We gaan Glass nog terugzien, in wat voor vorm dan ook. Wat denk jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Good riddance.

Google is een data driven decision making company pur sang. Dus al lijken de keuzes soms ondoorgrondelijk, ze zijn gemaakt op basis van onderzoek en data.

Het is voor ontwikkelaars die er flink op in hebben gezet zuur dat hun werk vooralsnog voor nies is geweest. Het zou mij ook boos maken, maar dat is het risico van het vak. Je kunt ook een API gebruiken van Twitter en Facebook en er ineens van afgesloten worden.

Natuurlijk komt er een vorm van glass, maar zoals ik eerder opmerkte is het vooral: Welk probleem lost het op? Wat voegt het toe? Als die functies duidelijk worden -en dat worden ze pas als ze in de basis gebruikt worden- dan is er plaats voor een bril-wearable. Voor medische toepasssing of functie voor de politie zie ik nu wel mogelijkheden.

Aan de andere kant, er zijn wellicht ook technologische beperkingen zoals batterijduur, audio overbrenging of wetgeving die e.e.a. in de weg staan.

Verder valt er weinig te discussiëren lijkt mij. Of vergeet ik nog iets?

Zowel de Google glass als de Microsoft hologlass gadget zijn apparaten voor de echte nerds. Een commercieel succes?
Ik betwijfel het !

Ik denk dat een apparaat dat je 24 uur per dag kan uitlezen en op elk moment beschikbaar is er 100% zeker gaat komen.
Geen enkele twijfel mogelijk.
De techniek is nu de bottleneck.

Ik denk dat we een bril, lenzen of een andere directe manier krijgen waarop we informatie kunnen aflezen of opnemen.

Als de google bril/device volwassen wordt zal deze ons voorzien van onvoorstelbaar veel informatie waar we binnen de kortst mogelijke tijd afhankelijk van worden.

Namen van mensen die we wel of niet kennen, berekeningen, achtergrondinfo tijdens meetings, sterkte berekening tijdens constructiewerkzaamheden, boodschappenlijsten, vertaling of betekenins van verkeersborden en nog veel meer waar we pas aan zullen denken als we het device bezitten en de mogelijkheden uitputten.
Aanbod schept vraag.
Het zal het hele leren van feitjes op losse schroeven zetten.
We worden straks allemaal googlys, Applys of Micros met direct acces tot zo een onvoorstelbare grote zee aan info dat alleen de juistheid van die info het grootste probleem is.

Tip voor een onderwerp trouwens: Op sites waar vragen worden gesteld en antwoorden wordt gegeven is de irrelevantie info vaak bijna meer dan 99%.
Veel antwoorden kloppen niet omdat mensen raden en sommige geven alleen een reactie om significantie te krijgen.
Hoe krijg je het voor elkaar dat de vervuilende foute en irrelevante informatie op informatie sites nog maar 1% is.
(ik heb wel een paar ideetjes)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-23T08:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.