Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘IBM schuift slim mee met de markt’

IBM

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de ontslagronde die IBM wereldwijd gaat doorvoeren. Daarmee schuift de ict-reus slim mee met de richting waarin de markt zich begeeft: naar meer diensten en slimme software. Wat vind jij?

Volgens IBM is er geen sprake van een grote ontslaggolf, zoals veel media aanvankelijk hebben gemeld, maar van een relatief klein aantal banen dat wordt geschrapt. Het zou gaan om twaalfduizend banen. Het gaat niet om bijna een kwart van het personeelsbestand (111.000 banen), zoals eerder werd gesuggereerd. Tegelijkertijd zoekt IBM nieuwe mensen, voor nieuwe ict-gebieden waar veel groei in zit. Tegenover Computable spreekt een woordvoerder van cloud, analytics, security, sociale en mobiele technologie. IBM schuift dus zakelijk slim mee met de markt. Of niet soms?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jasper, gebruik even de spell checker.

On-Topic: IBM is in mijn ogen goed bezig. Zo lijken ze af te stappen van enterprise only. Met Watson de data analyse software kun je gratis en online een account aanmaken waarmee je direct aan de slag kunt. De software is erg beta, maar verbeterd snel (continuously delivery).

Al met al schuiven ze dus inderdaad mee met de markt en hebben ze een heel goed alternatief voor cloud computing infrastructure en hebben ze net als Apple de "full stack", dus zowel de software als de hardware.

als Watson echt tractie krijgt gaan ze helemaal los en zullen concurreren vanuit hoeken die we niet zagen aankomen (denk Sire, Google Now, Cortana).

Ja ze zijn groot, maar ze zitten zeker niet stil.

@Henri
Ai, daar is tussen versie 0.9 en 1.0 een slordige fout erin geslopen.
:(
Excuses!
En dank voor de oplettendheid. Het is aangepast.
:)

Ben benieuwd of IBM niet te hard heeft gehakt in het US personeelsbestand. Uiteindelijk kwamen daar ook de innovaties vandaan. Het moraal binnen het bedrijf schijnt niet al te best te zijn :
http://www.ibmemployee.com/
http://www.endicottalliance.org/jobcutsreports.php

Het aandeel IBM is 22% gezakt sinds 19 september 2014 en de beloofde EPS van $20 in 2015 wordt niet gehaald en lijkt uit te komen op $ 11.9.
IBM heeft de boot toch wel behoorlijk gemist wat de cloud betreft en kan ook geen nieuwe innovaties meer uit de mouw schudden zoals de memristor van HP, omdat de ervaren techies in de USA en-masse ontslagen worden. Het management legt al jarenlang de nadruk op shareholder-value (gerealiseerd door kostenbesparingen en ontslagen) en lijkt niet te beseffen dat het juist innovatie is wat het bedrijf werkelijk nodig heeft.

kj: idd, shareholder-value is toch een resultaat, niet een doel? shareholder-value komt vanzelf als je het juiste doet. Daarom vind ik de koers die Bezos met Amazon vaart wel aardig.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-29T08:03:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.