Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Batterijduur wordt de killerapp’

Goedkeuring

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de dringende behoefte aan langere batterijduur voor mobiele apparaten. De hardware is inmiddels snel genoeg, de software krachtig genoeg. Verbeteringen daarin zijn nog wel nodig, maar veel minder dan langere bruikbaarheid. Wat vind jij?

Nostalgisten wijzen erop dat ze vroeger weken lang toe konden met een opgeladen accu in hun mobiele telefoon. Een moderne smartphone moet zo’n beetje elke nacht aan het stopcontact en soms zelfs al voor het einde van een stevige werkdag. Alleen kan zo’n smartphone zo veel meer dan die antieke gsm. Alleen dan wel minder lang. Een betere batterijduur neemt nu de focus over van snellere hardware, meer apps of dunnere en lichtere apparaten. Batterijduur wordt de killerapp voor mobiele devices; om de rekenkracht en het app-nut veel langer te kunnen benutten. Toch?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Killer app gaat misschien wat te ver, maar zeker is dat batterijduur wel een issue is.

Hoi
Ik ben deze zomer voor een betere batterijduur van apple(5) naar sony (z1compact) . 1 zelfs 2 dagen 'in de lucht' Er zijn nog meer pluspunten maar ik wil geen reclame maken.

Als mensen hebben opgelet en de resultaten van Apple hebben gezien dan is batterijduur de killere op een mobiel apparaat. Bij Apple wordt een constante afweging gemaakt tussen snelheid, gewicht, batterijduur en dist staat al jaren op 10 uur, genoeg voor 1 dag. Betere batterijen, met een lager gewicht en hardware die snel en zuinig is zijn key. Maar ook de software op is leidend. Sommige applicaties op een android telefoon zijn in staat de batterij in no-time uit te putten, bij Apple komt dit zelden voor.

En terugkijken naar de goeie oude tijd, met een nokia...ja toen kon je alleen bellen en ging je batterij een week mee, opladen per dag lijkt geen probleem. We gaan het dadelijk meemaken met de apple watch.
Ik heb een mechanische automaat, dus geen batterij in mijn horloge, hoef je nooit op te laden:-), hij doet het altijd!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-30T08:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.