Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Windows: RT moet wijken voor 10 en Phone’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het voorspelde einde van Windows RT, de Windows-variant voor ARM-processors. Neemt Windows Phone de tablet-rol over? Wie zal RT missen?

Microsoft is al gestopt met de productie van zijn eigen ARM-tablet: de Surface 2. Dat device was bijna de laatst overgebleven Windows-tablet met een ARM-processor in plaats van een Intel-chip. Nu is ook de Lumia 2520 van het door Microsoft overgenomen Nokia er niet meer. Microsoft heeft vorige week bevestigd dat de productie van die ARM-tablet met Windows RT is stopgezet.

Een half jaar geleden liet een medewerker van Microsoft zich op een persbijeenkomst ontvallen dat de 4G-tablet van Nokia uit productie zou zijn, maar dat is toen officieel tegengesproken. Nu is de 2520 wel geschrapt en ziet de toekomst voor RT er verwarrend uit. Schaalt Windows Phone op om van smartphones en phablets ook (kleinere) tablets te omvatten? Daalt Windows 10 op x86 af om laaggeprijsde en zelfs spotgoedkope kleinere tablets te bedienen? Formeel krijgt Windows RT nog een update, waarin dan enkele features van Windows 10 zijn verwerkt. Is dat dan het einde van de rit voor Microsofts ARM-avontuur en neemt Windows Phone de rol van RT over? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Raar vehaal...

Welke processor er gebruikt wordt is niet belangrijk. Microsoft kiest zijn architectuur en dat is Intel x86. Ze kiezen het pad van CISC en niet RISC, maar wel het pad van een beheersbare architectuur en dus ook beheersbaar voor andere fabrikanten/partners.

En elke fabrikant verandert wel eens van processor. Apple ging van de PowerPC naar de Intel x86, Sun/Oracle/Fujitsu stuurde af van de SPARC en richting Intel x86. Google Chrome/Android draait op ARM en x86. Apple OSX draait op x86, Apple iOS draait op ARM. Microsoft Windows 10 draait op x86.

En het doel van Windows 10, een uniforme beleving voor gebruikers op alle apparaten en eenduidige ontwikkeling platform voor bedrijven/partners. En ze proberen nu al de valkuilen/speerpunten van Android/Apple te verwerken in de nieuwe versie.

En als we elke proef ballon als falen zien, Google Glasses... Apple iWatch, dan zijn we nog wel even bezig !!


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-11T08:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.