Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘De Apple iCar is onwaarschijnlijk’

Tesla Model S

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de geruchten dat Apple aan een eigen electrische auto werkt. ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’ is niet per definitie van toepassing op Apple maar een auto zou wel erg onwaarschijnlijk zijn.

In de Verenigde Staten is er een Google Street View-achtige auto - met dak vol camera’s - gespot die naar verluidt van Apple zou zijn. Daarnaast zijn er insiders die melden dat Apple ingenieurs inhuurt van elektro-automaker Tesla. Één plus één is volgens sommigen vier, vier wielen dus. Alleen is autoproductie niet bepaald eenvoudig, is Apple altijd al goed geweest in innoveren op één gebied dat voorheen klein of onbelangrijk werd geacht, en is de iPhone-maker al geruime tijd openlijk bezig met software voor auto-dashboards.

Op dat laatste gebied valt er al heel makkelijk heel veel te winnen, door gigant Apple. Zie maar wat Subara anno 2015 in eigen reclame durft neer te zetten als tablet-like ‘soepele touch-bediening’. Bovendien zijn auto’s relatief langzame producten: ze worden járen vantevoren ontworpen en - erger nog - gaan jarenlang mee. Een Apple iCar is dus erg onwaarschijnlijk. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Apple is al enige tijd bezig met auto elektronica. Daarvoor hebben ze CarPlay op de markt gebracht. Heb je een Android toestel, dan kun je bellen en muziek streamen, maar met een Apple iDevice (iPhone, iPad) kun je ook andere zaken, zoals navigatie regelen.

En dat CarPlay wordt uitgebreid met zaken als het op afstand starten en het aanzetten van de verwarming. Dat is vooral in koude landen handig.

Dat er auto's van Apple met camera's op het dak rondrijden is volgens mij niets meer of minder dan dat Apple met zijn eigen versie van StreetView bezig is.

Staat haaks op artikel op nu. http://www.nu.nl/tech/3996359/apple-wil-eerste-eigen-auto-in-2020-al-produceren.html

Ik acht dit best mogelijk, als Apple toonaangevend wil blijven dan moeten ze zich ook buiten de huidige piketpaaltjes van consumentenelectronica begeven. In feite heeft Apple dat al laten zien met de iPhone, iPad en iWatch.
Nu worden ze rechts ingehaald door Google met de auto. Een auto is al zover doorontwikkeld dat het enige mager ontgonnen terrein zich bevindt in de integratie van de elektronische toepassingen.
Een handige zou zijn is de tegenhanger van Zoekvrienden en Zoek iPhone met Zoek iCar, de vele autodiefstallen kunnen daarmee significant verminderen omdat deze onderwerpen voor huidige autofabrikanten een te ver van hun bed aangelegenheid is.
Je zou ook veel breder moeten denken, nl. Mobiliteit in plaats van Auto.

Heel veel mensen zien in Apple een ICT bedrijf, maar dat is het lang niet meer. Apple richt zich op lifestyles en combineert technologie met design gericht op optimaal en eenvoudig gebruik. Daarbij kiezen ze het moment voor de lancering van producten goed uit en onderscheiden ze zich van anderen door vooruitstrevendheid.
Ik ben niet verbaasd dat Apple opschuift naar een breed markt aanbod. auto's zijn per definitie een verzameling van technologie en design waar nog veel te verbeteren valt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-19T08:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.