Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Nokia grijpt sluw IoT-voorsprong’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Nokia die na de verkoop van zijn foondivisie sluw inspeelt op het Internet of Things door 5G te showen op het Mobile World Congress deze week in Barcelona.

Veel is er al gezegd en geschreven over Nokia’s verkoop aan Microsoft van de activiteiten voor mobiele telefoons, smartphones en andere devices. Water is overgebleven van Nokia, is een fabrikant van telecomapparatuur die zich deze week op Mobile World Congress (MWC) profileert als faciliteerder van het internet of things (IoT) door 5G-netwerken te demonstreren. Die opvolger voor huidige 4G-netwerken gebruikt nieuwe frequentiebanden voor hogere datadoorvoersnelheden en past nieuwe technieken toe om zeer lage latency te halen. Security is ook punt van aandacht, benadrukt Nokia. De Finse firma werkt dus slim aan de eigen transformatie. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoeveel G's je hebt is naar mijn mening volledig ondergeschikt aan het comfort en appeal van de mobiele telefoon.

IoT zal grote hoeveelheden van kleine databursts genereren. Concentreer een groot aantal apparaten in een gebied als een woonwijk of kantorenpark en de totale hoeveelheid data zal al snel schrikbarende vormen aannemen. Om de latency binnen de perken te houden tijdens pieken (er zal zich altijd op bepaalde momenten clustering voordoen) is een snelle datadoorvoer al gauw noodzaak. De upgrade ratio van bestaande apparaten zal dan snel achter gaan lopen op de noodzaak.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-02T08:03:00.000Z Jasper Bakker