Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘iPad Pro komt te laat’

ipad apple tablet

De iPad Pro laat nog op zich wachten.

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de vermeende grotere Apple iPad: die ‘iPad Pro’ komt te laat om nog mee te gaan in de tabletopmars binnen de bedrijfsmarkt.

Het blijft speculeren, dat er überhaupt een 12,9 inch iPad-model in de maak zou zijn. Verse speculatie is dat dit onaangekondigde Apple-product uitstel heeft opgelopen, vanwege problemen met het beoogde scherm. Vanavond, 9 maart 2015, houdt Apple een persconferentie, volgens kenners om de Apple Watch aan te kondigen waarvan ceo Tim Cook al heeft verklaard dat die in april in de verkoop gaat. De vermeende iPad Pro komt volgens geruchten pas veel later dit jaar uit, in plaats van ergens begin dit jaar. De ‘plus-tablet’ komt daarmee te laat om nog goed in te spelen op de tabletopmars in de zakelijke markt, waar pc’s al dan niet worden verdrongen of gemarginaliseerd door tablets. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat is te laat? Ook over de grootste concurrent en zakelijke tegenhanger, de Surface pro 4 van Microsoft, wordt alleen nog gespeculeerd. Volgens deze speculaties gaat het hier o.a. om een 14 inch model, naast 1 of 2 kleinere modellen die allen rondom de Windows 10 release, oktober 2015, op de markt gaan komen. De voorsprong van de iPad lijkt hiermee inderdaad te gaan verdwijnen.

Tablets groter dan zo'n 10 inch (en daar reken ik de Samsung Tab 10.1 niet onder) zijn er nauwelijks.

Er zijn wel convertible laptops, 11" of 13" laptops met een afneembaar scherm. Alleen ken ik die vooral van de tests op Tweakers, en de goed gevulde rekken bij de MediaMarkt.

Buiten de winkels ben ik ze nog niet tegengekomen, de convertible laptops. De schappen blijven wat dat betreft dus goed gevuld!

Dus als er behoefte bestaat aan een grotere iPad, dan is de iPad Pro op tijd, en als er geen behoefte aan is, dan maakt een maand vertraging ook niet uit.

Wat natuurlijk ook kan, is dat een grotere iPad een behoefte creëert. Die kans acht ik redelijk groot.

Kijk ook naar het (toekomstige) belang in de ontwikkeling van apps voor specifieke beroepsgroepen van die nieuwe eigenschappen, medische sector en lees mijn blog over de voordelen van de iPad Pro voor muzikanten: bit.ly/1Polke8

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-09T08:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.