Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Steve Jobs-historie wordt opnieuw herschreven’

Biografie

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de geschiedenisherziening voor Apple-visionair Steve Jobs. Een nieuw boek, een nieuw (positiever) geluid.

De nu uitgekomen nieuwe biografie over Steve Jobs is ongeautoriseerd maar draagt wel de goedkeuring weg van hoge Apple-managers, meldt MediaPost. Sterker nog: de eerder verschenen officiële biografie door Walter Isaacson wordt door topmensen als Jony Ive en Tim Cook afgekraakt. Het nieuwe boek brengt - naast enkele nieuwe feiten - schijnbaar vooral een nieuw, positiever beeld over de overleden Apple-grondlegger. Over de doden niets dan goeds, maar hier wordt de geschiedenis her(-her)schreven. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk:

http://www.telegraph.co.uk/technology/news/11220574/In-a-sense-Acorn-did-take-over-Apple.html


En: Het verhaal gaat dat Bill Gates bij Acorn Computers in Cambridge (ontwikkelaars van de ARM processor) aanklopte of ze interesse hadden in MS-DOS. Op de vraag van Roger Wilson (nu Sophie Wilson) of het ook in een netwerk bruikbaar was vroeg Bill: ''Wat is een netwerk?''...

Ik heb het boek van Isaacson gelezen, en ik had vaak het idee dat het of een parodie van Jobs was, of dat Jobs een zeer ernstige geestelijke afwijking had.

Daarom ben ik benieuwd naar de nieuwe biografie!

Persoonlijk vond ik het Isaacson boek bijna on-Amerikaans en misschien wel zo openhartig, als er in het voorwoord word gepretendeerd dat het werkelijk zou zijn.
Nu zou je dus denken dat de "werkelijkheid" ver-Amerikaanst (als dat al goed Nederlands is) wordt.

Ik vond de Isaacson biografie heel erg menselijk overkomen tijdens het lezen, en ik had zeker het gevoel de echte Steve Jobs te zien in de verhalen.
Vooral omdat Steve er zelf actief aan meegewerkt heeft, lijkt mij dat als er één boek zou zijn geweest dat de geschiedenis mooier maakte, dat het Isaacson boek zou zijn...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-01T08:05:00.000Z Jasper Bakker