Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Quantum crypto over 5 jaar al nodig’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de noodzaak voor quantum encryptie, als antwoord op de verwachte kraakbaarheid van gewone encryptie door quantum computers.

Chief information security officer (ciso) Jaya Baloo van KPN stelt dat we tegen 2020 ‘post-quantum’ encryptie nodig hebben. Versleutelingstechnologie moet dan bestand zijn tegen de mogelijkheden die quantum computers gaan brengen. De verwachting is namelijk dat die fundamenteel andere grondslag voor computers alle huidige encryptie kraakbaar maakt. 'En wie kan zich quantum computers veroorloven? De NSA, Google en China', schetste de KPN-topvrouw een somber beeld tijdens haar toespraak op securityconferentie NCSC One begin deze week in Den Haag. Baloo stelt dat er nieuwe Crypto Wars aankomen, maar dat er wel hoop is. Wat vind jij ?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wanner je gebruik maakt van bewijsbare True Quantum Randomness en Informatie-Theoretisch bewijsbaar veilige encryptie dan is dit onkraakbaar, ook voor Quantum Computers.

Een systeem dat sinds 2007 operationeel is en volgens deze principes werkt zal gepresenteerd worden op 'Randomness in Quantum Physics and Beyond' 4-8 Mei, zie http://qrandom.icfo.eu/

Op deze conferentie zullen ook andere applicaties gepresenteerd worden welke gebruik maken van provable true quantum randomness.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-17T08:30:00.000Z Jasper Bakker