Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Apple Watch begint met basale apps’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de ‘basaliteit’ van de eerste Apple Watch-apps. Een bescheiden begin of conservatief developerdenken?

App-developers, inclusief die in Nederland, wagen zich voorzichtig aan de smartwatch van Apple. De eerste apps ogen echter niet indrukwekkend: ze bieden veelal verkorte weergaves van informatie uit al bestaande smartphone-apps. Daarbij wordt veel ‘doorverwezen’ naar de tegenhanger op iOS, zodat een Apple Watch-gebruiker een bericht met één touch kan laten openen op zijn of haar iPhone. Is dit een bescheiden begin in de opmaat naar echt ‘polsgerichte’ toepassingen? Of zijn developers te behoedzaam en conservatief in hun denken over smartwatch-mogelijkheden? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb het idee dat Computable een Apple - anti-Apple discussie wil starten, en dat het nog uit te komen horloge daar de kapstok voor zou moeten zijn.

De Apple Watch is nog niet op de markt, niemand heeft hem nog gezien, dus niemand kan er nog een oordeel over het horloge en zijn apps hebben. Alles wat hier komt te staan is dus gebaseerd op aannames en vooroordelen.

Het lijkt me handig dat deze zinloze discussie wordt gestopt, en nogmaals wordt gedaan als de Apple Watch 3 maanden op de Nederlandse markt is.

Wat al een paar maanden wel op de markt is, in US en nu ook in UK en binnenkort in de rest van Europa is een Microsoft Smartwatch. Deze wordt door Microsoft zo niet wordt genoemd, Microsoft noemt het: de Band (Hoe bedenk je het). Het is een smartwatch met een thema. Ja, het is een verlengstuk van je mobiel. Zo is er in de display iets af te lezen over de tijd, datum, binnenkomende mail, notificaties, telefoon, weerbericht en accepteert de Band ook voice commando's (via Cortana), maar veel belangrijker, het heeft een thema. Het thema is 'gezondheid'. De Band bevat 10 sensoren en is bedoeld jezelf bewuster te maken van hoe je beweegt (of niet), hoe je slaapt, wat je verbrandt, en als je beweegt wat je inspanning daarbij is (snelheid, afstand, herhalingen, hartslag etc.). Met name fitness, fietsen en hardlopen worden goed ondersteund. De bijbehorende App heet ook Health, en data worden opgeslagen in een persoonlijke HealthVault in de Cloud. De Band en de App is zowaar compatible met Windows Phone, Android èn iOS. De Band kost in US $199. Nog niet het ideale 'thing', maar een interessante visie. Wat de Apple Watch mist is een toegevoegd thema, wat het wel heeft is een forse prijs.

@Tom Wijdeveld:
Je hebt het wellicht gemist, maar afgelopen oktober kwam Apple's iOS 8 uit, met daarin verschillende health apps. Dit was natuurlijk ter voorbereiding op de Apple Watch.

Dus de "Apple Band" heeft ook het thema "Health", als je dat wilt. Maar, zoals je terecht stelt, dat maakt de Apple Watch niet uniek: de externe hartslagmetertjes die met de iPhone communiceren waren er al.

Waarin de Apple Watch zich van de andere polsbandjes onderscheidt zullen we pas weten als het horloge hier een paar maanden op de markt is. Wellicht een leuke discussie voor dit najaar?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-20T08:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.