Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘DDoS is het nieuwe normaal’

Dit artikel delen:
DDoS-aanval

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over DDoS-aanvallen. Groter, gemener en steeds gewoner.

DDoS-aanvallen (distributed denial of service) vormen niet langer een uitzondering, maar zijn tegenwoordig de regel. Het lamleggen van websites en internetdiensten kan zó makkelijk en op zoveel verschillende, effectieve manieren dat het een alledaagse tool is geworden in de gereedschapskist van kwaadwillenden. Of dat nou criminele cyberafpersers, sluwe inbrekers met een afleidingsmanoeuvre, kleine scriptkiddies of misschien zelfs buitenlandse mogendheden zijn. DDoS is anno 2015 het nieuwe normaal en internet moet maar zien om te gaan met die constante storingsfactor. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Logisch gevolg van het meer en meer afhankelijk worden van het economische verkeer van het internet. Als de cloud de totale afhankelijkheid van een internetverbinding heeft afgedwongen dan zal dit nog vele malen erger gaan worden. Door centralisatie van datacenters zal het lamleggen van economische centra een steeds lucratiever doelwit worden...

Het is om het even wat we individueel vinden van een dergelijke ontwikkeling. We moeten er op beducht zijn dat dit fenomeen bestaat en wordt ingezet en we weten dat er nog talloze organisaties in Nederland alleen al, zijn die hier niet of slechts summier op zijn voorbereid.

Commercieel zou ik zeggen dat je hier allang iets standaard op zou hebben bedacht voor je klant, al zou het op zijn minst al een white paper kunnen zijn waarmee je je klanten op de hoogte zou stellen van het bestaan, de do's en don'ts hier omtrent.

Ik kom juist dat anticiperen nog maar heel erg summier tegen in het veld.

Hier een post van een tijdje geleden: http://www.ispam.nl/bijdragen/46297/ddos-aanvallen-horen-er-tegenwoordig-voor-veel-hosters-gewoon-bij/

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-21T08:39:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.