Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Google loopt achter op Apple’

Apple Pay

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de toekomstplannen van Google en Apple, waarbij laatstgenoemde op kop lijkt te liggen.

Vandaag begint Apple’s World Wide Developers Conference, krap anderhalve week na Google’s tegenhanger I/O. De maker van Android deed daar een reeks aankondigingen die kritische kijkers deden denken aan dingen die Apple een tijd terug al aankondigde én uitbracht. Zo krijgt de aankomende Android M-release fijnmazige instellingen voor app-permissies, wat iOS al jaren heeft. Idem dito voor een nieuwe copy/paste-systeem.

Verder delft betalingssysteem Google Wallet het onderspit ten gunste van Google Pay dat gemodelleerd is naar Apple Pay. Vingerafdrukscanning voor veilig inloggen en betalen staat voor Android ook op stapel. Idem dito voor diepgaande energiebesparingsfuncties zoals Apple die allang heeft doorgevoerd in iOS en OS X. Ondertussen heeft Google nog altijd te maken met significant 
gebruik van oudere Android-versies, inclusief het niet langer ondersteunde Jelly Bean. Conclusie: Google zit op achterstand ten opzichte van Apple. Wat vind jij?

Fragmentatie speelt nog altijd een rol bij Android

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Google en Apple werken min of meer samen aan de implementatie van de bovengenoemde zaken. Dat de een iets eerder is dan de ander neemt niet weg dat beiden met functionaliteit op de markt komt dat privacy technisch vele kanttekeningen heeft maar ook voor de gebruiker voor een ultimatum gaat stellen waar zij zich nu nog niet van bewust zijn.
Elektronisch betalen moet persé de nieuwe standaard worden want contant geld is 'uit'.

Google en Apple werken veel aan dezelfde zaken, maar absoluut niet samen!

Apple loopt met veel zaken voor op Google, maar op andere gebieden, zoals Maps, loopt Google voor.

Ik hoop alleen wel dat deze en andere bedrijven zich houden aan standaards in het betalingsverkeer, en als een nieuwe standaard noodzakelijk is, ze deze aan andere bedrijven ter beschikking stellen.

Verder hoop ik dat men (vooral Google!!!) zich houdt aan de Europese privacyregels. Die zijn voor de Europese burger stukken beter dan de Amerikaanse regels.

Enkele dagen terug de aankondigingen van Apple gezien en ik werd daar niet echt warm van. Volgens mij is er maar één die voorop loopt en dat is Samsung.

@Tom: Mooie reactie, ik moest er hartelijk om lachen!

Samsung kan mooie tv's maken, en ze hebben ook al laten zien dat ze SoC's en telefoons kunnen maken: ze fabriceren namelijk de iPhones van Apple, naast hun eigen telefoons.

Qua hardware doet Samsung het goed (niet perfect, de eerste paar vingerafdrukscanners waren waardeloos), qua software weten ze niet waar ze mee bezig zijn. Gelukkig hebben ze Google waar ze op terug kunnen vallen!

Innovatie komt van Google (software) en Apple (software, SoC), en ook Sony (bv cameramodules). Samsung innoveert ook, maar dan op gebied van productieprocessen. Heel knap, maar onzichtbaar voor gebruikers.

Samsung kan heel goed de ideeën van anderen (Google, Apple) implementeren. Dat is hun sterke punt.

De aankondigingen van Apple waren geen revolutie, maar gewoon evolutie. En dat is normaal; je kunt niet elk jaar revoluties hebben.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-08T08:31:00.000Z Jasper Bakker