Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Solitaire is overbodig, door social media’

Patience

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de terugkeer van Solitaire in Windows 10. Onnodige nostalgie.

Eén van de vernieuwingen in Windows 10 is de terugkeer van een klassieker. Nee, niet (alleen) het Start-menu, maar (ook) de productiviteitskiller Patience (Solitaire in het Engels). Microsoft organiseert begin juni zelfs een wereldwijd toernooi om dit feit te vieren.

Alleen is de voornaamste praktijkfunctie van Solitaire - namelijk: tijdverdrijf voor kantoorklerken - al verdrongen door social media. Een kleine Facebook-storing zorgt wereldwijd voor ophef, een middelgrote storing brengt grote productiviteitsstijgingen. Bovendien valt het oorspronkelijke Patience op Windows 
te zien als een sluwe trainingstool: om gebruikers spelenderwijs te leren omgaan met de muis. Kortom, Solitaire is niet meer nodig. Wat vind jij?
 

Procrastineren met Patience

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn moeder van 94 speelt graag solitaire, zou zelfs graag wat meer instelmogelijkheden zien zoals een rustiger patroon van de kaartachterkant.

Laat dat er toch in, alles beter als facebook en co, dat kun je toch niet vergelijken!

Als productiviteitskiller heb je geen Solitaire meer nodig, daar hebben we internet en social media al voor, maar laat het er gewoon in, het is inderdaad zoals Jan stelt een productiviteitskiller van een andere categorie.

Sterker nog: we hebben ook geen sociale media nodig (om de productiviteit omlaag te krijgen). Ga gewoon eens koffie drinken met je collega's!

Dan leert de jeugd ook eens wat een leuk spel is dan die geweldadige games van tegenwoordig.

Gelukkig heeft Microsoft een brede marketing blik met meerdere doelgroepen in beeld. Wordt dit geroepen op basis van feiten of onderbuik? Proef ik hier een lichte dwang dat iedereen mee moet in de vaart van de social media volkeren ;-)?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-09T08:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.