Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘iOS9 is goed nieuws voor oude iPhones’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over iOS 9 dat de hardwarelat niet hoger legt en dus ook op de iPhone 4S draait.

De geruchten blijken wederom waar te zijn. De volgende versie van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS houdt bewust rekening met oude iPhones, en ook met oude iPads. Het net onthulde iOS 9 komt later dit jaar uit en draait dan vanaf de iPhone 4S en de iPad 2. Die twee iOS-devices worden al enige tijd niet meer geproduceerd en zijn ook niet meer in de gewone verkoop. De hardwarevereisten voor iOS 9 zijn gelijk aan die van iOS 8. Goed nieuws dus voor oude iPhones (en iPads). Of zal het nieuwe iOS daar toch (te) traag op draaien, of teveel nieuwe snufjes moeten missen? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Apple's ondersteuning voor mobiele apparaten is ongeëvenaard in de markt. Bij goedkope Android telefoons weet je dat de Android versie die erop staat de versie is waar je het voor de rest van de levensduur moet doen.

Bij dure Samsung telefoons houdt de support na 12 tot 18 maanden op. Nexus telefoons, van Google zelf, hebben een paar maanden extra support.

Apple doet het dus zeer goed met z'n telefoons, tablets en muziekspelers!

Apple heeft aangegeven dat iOS 9 op oudere apparaten soepeler draait dan iOS 8. Dus iedereen met een iPad 2 die iOS 8 draait, gaat er met iOS 9 op vooruit: je iPad 2 voelt met iOS 9 sneller aan dan met iOS 8!

Bij iOS 9 hadden interne verbeteringen de prioriteit. Die waren ook nodig om voor de nieuwe features (split screen) de hardware eisen niet nog hoger te maken.

Het is logisch dat een oud iDevice geen functies ondersteunt als de noodzakelijke hardwarecomponenten missen (zoals Touch ID). Het voordeel van het nieuwste OS op je iDevice is dan ook vooral dat de nieuwste diensten worden ondersteund, en dat je qua beveiliging helemaal up to date bent.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-10T08:09:00.000Z Jasper Bakker