Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Microsoft-CEO is invloedrijkste tech-leider’

Satya Nadella

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de impact van Microsoft-ceo Satya Nadella.

De inmiddels niet meer zo nieuwe hoogste baas van Microsoft is druk doende de olietanker te keren. Zijn strategie van mobile-first en cloud-first is voor sommigen wellicht niets bijzonders, maar voor Microsoft is het nieuw. Onder zijn leiding begint de maker van Windows, Office en vele andere veelgebruikte ict-producten zich weer te laten gelden. Geen wonder dat Nadella volgens Juniper Research de invloedrijkste tech-leider is, gemeten naar onder meer visie en innovatie. De Microsoft-ceo staat in de Juniper-ranglijst boven kopstukken als Apple’s topdesigner Jony Ive, Uber-ceo Travis Kalanick, Alibaba-oprichter Jack Ma, en Tesla-grondlegger Elon Musk. Terechte notering voor Nadella? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volgens mij hebben ze bij Juniper nog nooit van Google gehoord.

Geef mij maar Ray Kurzweil van Google. Die wil alle mensen vol met elektronische augmentaties stoppen en de hersenen connectie laten maken met de cloud. Dat is nog eens innovatie.

Los van de vraag of focus op de cloud en mobile anno 2015 nog als innoverend kunnen worden genoemd, is de huidige CEO bezig met de execution van beleid dat onder de voorgaande CEO moet zijn opgestart!

@Peter daar is toch niks mis mee? Voor Tech-Bedrijven is het vandaag de noodzakelijk om na voortschrijdend inzicht de koers te wijzigen maar of dat nu de CEO moet doen? Had dat eerder van Dave Campbell verwacht als CTO.

Invloedrijk vanwege de marktmacht en het daarmee samenhangende kapitaal: logisch. Invloedrijk vanwege visie en innovatie is inderdaad opmerkelijk. Maar dat stelt de auteur eigenlijk ook al. Misschien speelt er veel dat wij niet weten?

Nadella heeft een nieuwe visie voor Microsoft en dat doet Microsoft goed. Dit feit wordt verward met 'invloedrijkste CEO'. Welke produkten veranderen de markt en zijn dus per definitie de invloedrijkste? Android (Linux) op de eerste plaats. Mijn mediaplayer heeft Linux+Kodi. NAS servers hebben Linux.

Het is duidelijk dat Microsoft beseft dat ze ver achterliggen en daarom Windows 10 op de desktop en op de mediaplayer gratis aanbieden. Het tegenovergestelde van 'invloedrijkst'.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-15T07:45:00.000Z Jasper Bakker