Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Business is het laatste PC-bastion’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het nog blijvende belang van de pc voor het bedrijfsleven, en vice versa.

De pc-markt heeft het moeilijk, mede door de smartphone. Toch hangen velen nog de ‘wijsheid’ aan dat mobile devices niet voor productie zijn, maar slechts voor consumptie. Inmiddels zijn er praktijkgevallen genoeg die het tegendeel bewijzen: productief zijn kan zeker op smartphones en tablets.

Zoals de aanvankelijk zwakke pc de verdringer was van krachtige workstations en connected terminals, zo gaan mobile devices de pc verder in het nauw brengen. Toch zijn veel workflows en applicaties in het bedrijfsleven nog gericht op de aloude pc; compleet met toetsenbord en muis. De zakelijke markt kan dus wel eens het laatste bastion worden van de aloude pc. Het bedrijfsleven is belangrijk voor de pc én vice versa. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Business loopt altijd achter op consumenten op IT gebied, omdat ze minder makkelijk veranderen. Zo zullen ze ook steeds minder pc's gebruiken. Ik zie echter de laptop (die ik nu even pc zal noemen) ook uit mijn huis niet snel verdwijnen. Voor office, foto en video bewerking is het nog steeds het beste apparaat vind ik. Ben benieuwd waar we over tien jaar staan...

Probeer eens een boek te tikken op een smartphone of een presentatie te maken op een tablet. Het zal best wel te doen zijn. Je kan ook een taart snijden met een lepel.

Thuis heb ik trouwens een mechanisch toetsenbord staan en op het werk zit ik op zo'n prul toetsenbord te tikken.

Zoals technicus al aangeeft, het hang er vanaf wat je wil doen met je device.

Maar ook de prijs speelt een rol. Vanwege mobiliteit heeft mijn hele team een laptop, maar bij de laptop hebben ze op kantoor tevens een docking station met toetsenbord, muis en 2 schermen.
Hiermee wordt de laptop-werkplek verhoudingsgewijs ineens veel duurder dan de desktop werkplek.

Als mobiliteit van minder belang is, dan is de keuze voor pc's dus niet zo vreemd in mijn ogen.

Ik werk vanaf het begin met Samrtphone en iPad maar als je veel grafisch ontwerpwerk (lay-outs van prijslijsten en flyers) doet prefereer ik de muis zelfs boven een stylus....Ik gebruik nog steeds laptop (met W10) en desktop PC) 80% van mijn werktijd.
Smartphones etc, : ideaal voor e-mailen en ''Googelen''....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-11T07:49:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.