Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Einde oefening voor HTC?'

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over smartphonevoorloper HTC, die het wellicht niet redt.

HTC was ooit voorloper met smartphones, die toen nog Windows Mobile draaiden. Vervolgens ging het als eerste voor het jonge Android; met het toestel dat op de markt kwam als de T-Mobile G1. Het hebben van visie en daarmee vooroplopen is echter geen garantie voor de toekomst, zoals ook smartphonepionier BlackBerry heeft ervaren.

HTC is na maanden - nee, jaren - van problemen nu over de rand van de afgrond gegaan. De beurskoers is door het putje gegaan: het bedrijf was vorige week minder waard op de beurs dan de contanten die het in huis heeft. Bezittingen als fabrieken, kantoren en ook het merk worden gezien als waardeloos. HTC is dus passé. Wat vind jij?

Zelfs Robert Downey Jr. kan HTC niet meer helpen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

HTC passé? Ik weet niet of jullie de laatste berichten hebben gelezen over hun Virtual Reality bril, maar die zijn enorm positief! Volgens mij gaan ze daar het verschil kunnen maken, hebben ze veel research in gestoken. En ook hun smartphones blijven gewoon goeie kwaliteit en heel mooie toestellen. Een goed alternatief voor al die mensen die met dezelfde iPhones rondlopen.

Ik vind het jammer dat HTC niet modellen is blijven maken waarmee ze zich konden onderscheiden.
Een goed voorbeeld hiervan was de HTC Desire Z, een smartphone met uitklapbaar fysiek toetsenbord. Vraag maar eens rond bij mensen om je heen en je zult zien dat er nog steeds veel mensen zijn die graag een fysiek toetsenbord zouden hebben...
Dat zou volgens mij al genoeg moeten zijn om je te onderscheiden van de concurrenten zoals Samsung & LG en met de opkomende merken zoals Huawei en Xiaomi wordt de markt alleen maar lastiger als je je niet kan onderscheiden.

Ooit was ik blij met mijn HTC. Maar op een gegeven moment gaf hij waarschuwingen dat mijn intern geheugen vol was en geen enkele oplossing bood soelaas. Aangezien Whatsapp er steeds af geknikkerd werd, heb ik maar een ander toestel gekocht. Een Nokia Lumia.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-18T07:48:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.