Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘BlackBerry Venice; koppigheid of visie?’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het Venice-toestel van BlackBerry, schijnbaar met uitschuiftoetsenbord.

Is het koppigheid of visie? BlackBerry komt volgens uitgelekte berichten, foto’s en zelfs video’s met een smartphone die een fysiek toetsenbord heeft. Een uitschuifbaar toetsenbord, waarmee het toestel zelf dus het klassieke slider-ontwerp heeft. Volgens de geruchten zou deze nieuwe BlackBerry dan wel het Android-besturingssysteem draaien.

Fake en fopperij door internetgrappenmakers? Of toch realiteit? En in dat laatste geval: is dit koppig vasthouden aan het verleden? Of is het visie en volharding? BlackBerry heeft zich in het verleden immers weten te onderscheiden met zijn softwarefunctionaliteit én hardwarematige toetsenbord. Wordt Venice de zwanenzang of phoenix van BlackBerry? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als ze van het toetsenbord afstappen dan worden ze net als alle andere Androids. Ze zullen zich moeten blijven onderscheiden om hun klanten te houden.

Het fysieke toetsenbord is inderdaad de enige onderscheidende factor, daar is vast nog steeds een breed publiek voor te vinden. Je hebt daarbij ook meer beeldoppervlaktr voor andere beelden. Op gebied van het OS is er qua beveiliging ook nog wel een kleine voorsprong voor gebruik bij hoger beveiligde gebruiksmogelijkheden, hoewel dat verschil steeds kleiner wordt.

Het fysieke toetsenbord heeft vooral voordelen als het een groot toetsenbord is, redelijk in de buurt van de ultrabook afmetingen. Ik heb ervaring met BlackBerry, Android en iOS telefoons, en in mijn ervaring zijn de (SwiftKey) schermtoetsenborden de lekkerste toetsenborden op een smart phone. Maar een ander kan daar natuurlijk anders over denken.

Ik denk wel dat Johan gelijk heeft, dat BB zijn fysieke toestenbord (en messaging) moet houden om zich van de grote Android massa te onderscheiden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-28T08:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.