Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Roamingkosten blijven nog lang’

telecom kosten

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de last van roamingkosten, die wel weg gáán maar voorlopig nog niet weg zíjn.

De kosten voor gebruik van mobiel internet in verschillende landen - al dan niet via verschillende providers - is een flinke last. Het is financieel een last voor de gebruiker en het is op hoger niveau een last voor ondernemen. De hoge en uiteenlopende kosten hebben namelijk een remmende werking op Europabrede diensten en bedrijven.

Zoals het er nu voor staat, gaan roamingkosten er na juni 2017 uit en dan ook nog onder bepaalde voorwaarden. Wat voor voorwaarden? Policies voor fair use, waarbij de mobiele operators alsnog kosten in rekening kunnen brengen. Plus daarnaast nog de voorwaarden van de in wording zijnde Europese nieuwe netneutraliteit, waarbij sommige internetdiensten meer gelijk kunnen zijn dan andere internetdiensten. Roamingkosten blijven dus nog lang een molensteen, voor gebruikers en bedrijven. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-29T07:48:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.