Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Google ontkomt niet aan EC-antitrustjacht’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de antitrustjacht op Google, die meegaat met de opsplitsing in Alphabet.

Google ligt al jaren onder de loep van de antitrustonderzoekers van de Europese Commissie (EC). Nu onder de nieuwe Eurocommissaris voor mededinging wordt de kritische blik op mogelijk monopoliemisbruik door de dominante internetfirma verscherpt. De opsplitsing van Google’s uiteenlopende activiteiten in zelfstandige deelbedrijven onder moedermaatschappij Alphabet doet hier niets aan af.

Sterker nog: de antitrusttak van de EC belicht ook de nieuwe entititeiten in de verse bedrijfsconstructie. Mededingingscommissaris Margrethe Vestager zegt dat ze actief Google’s nieuwe moederbedrijf gaat onderzoeken, op meerdere fronten. De hernieuwde antitrustaandacht gaat uit naar onder meer contracten met adverteerders en het veelgebruikte mobiele besturingssysteem Android. Google heeft dus antitrust-issues in Brussel, daar helpt de ‘alfabetisering’ niet tegen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-02T07:32:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.