Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Nieuwe dotcom-crash dreigt’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over overspannen beurswaardes voor dotcom-bedrijven, start-ups, social networks en meer.

De waardes van bedrijven actief in en met ict stijgen de pan uit. Dit geldt niet alleen voor de waardes op de beurs, waar de waan van de dag kan heersen. Dit geldt ook voor de waardes van niet-beursgenoteerde bedrijven, geschat op basis van enorme investeringen voor ogenschijnlijk kleine belangen in die ondernemingen. Daarnaast wordt het record van de ene miljardenovername in kort bestek verbroken door de volgende. Naast sceptici en buitenstaanders die waarschuwen voor een tweede dotcom-crash klinkt er nu ook een kritisch geluid van een insider.

Het binnenkort vertrekkende hoofd van de investeringstak van chipgigant Intel zegt tegen The Register dat zorgen over een instabiele tech-zeepbel valide zijn. De topman, Arvind Sodhani, staat nu zo’n tien jaar aan het hoofd van Intel Capital dat jaarlijks honderden miljoenen dollars investeert in start-ups. Hij stelt nog wel gerust dat bepaalde investeerders, waaronder Intel Capital, op hun hoede zijn voor een tweede dotcom-crash. Deze ‘correctie’ van overspannen bedrijfswaardes kan volgens Sodhani beperkt zijn tot bepaalde tech-sectoren. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een groot verschil met de bubbel in 2000 was dat er toen *geen* goede toepassingen bestonden en zo'n beetje alles op lucht is gebaseerd. Nu wordt er zeer veel geld verbrand in startups, maar nu is het een berekende kans. Een aantal start-ups zal groot worden en dan is het mogelijk dat een investering zich meer dan 100 keer uitbetaald.

Investeerders zijn veelal data driven. Dus van een echte bubbel is geen sprake ondanks dat de markt in San Francisco behoorlijk verziekt wordt door een "unicorn" gedrag.

Dus ja, er word kwistig met geld omgegaan, maar ik verwacht geen implosie of iets dergelijks, meer een correctie.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-10T07:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.