Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Exit oudere IE’s is goede stap van Microsoft’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de supportstop voor vorige IE-versies, waarmee Microsoft een goede stap zet.

Microsoft staakt per 12 januari de support voor oudere IE-versies en houdt het dan voornamelijk bij IE11. Het wordt wel wat verwarrend doordat de supportstop niet over de hele linie geldt voor alle oudere IE-versies. De nog lopende support voor bepaalde Windows-versies doorkruist namelijk het stopzetten van de IE-support. Zo krijgt het oudere IE9 nog wel support als het draait op Windows Vista, Server 2008 en Home Server 2011. IE9 is namelijk de hoogst ondersteunde browserversie op die besturingssystemen.

De support voor IE7 en IE8 vervalt wel geheel en IE10 wordt alleen nog ondersteund op Windows Server 2012. IE11 is voortaan de ondergrens voor support op Windows 7, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012 R2 en het aankomende Server 2016. Windows 8 wordt straks in zijn geheel niet meer ondersteund. De gratis update naar Windows 8.1 is de te volgen route voor lopende support. Gebruikers worden gewaarschuwd. Microsoft verhelpt hiermee fragmentatie van webstandaarden en neemt webdevelopers ongewenst werk uit handen. Een goede daad. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wordt IE toch noch W3C-konform! Na zoveel jaren! Nou ja, niet klagen en het positieve daarvan zien.

Vista wordt nog tot april 2017 ondersteund maar de laatste versie van IE is 9. Daarmee wordt dus aangegeven dat je moet uitwijken naar de browser van een andere leverancier. Helaas heb ik een Saas-pakket dat alleen met IE werkt.

@Kitty
Dat is niet handig.
Wellicht even in de spiegel kijken?
Een SaaS pakket (zoals je het zegt) wat alleen onder IE werkt? Geloof er nix van.
Opnieuw opstarten... (lees: even nadenken).

Dit weekend heb ik ontdekt dat de Edge browser afhankelijk is van hoe je Window OS is ingericht!

Dus de Edge browser kan in een heel aantal gevallen geen HTML5 video aan en valt dan terug op een flash-player of kan de content in zijn geheel niet afspelen.

Zolang Microsoft verwevenheid met het OS hanteert raad ik alle browsers van Microsoft ten sterkste af. Nu kan ik niet eens vermelden "Onze product werkt goed op IE 11 en Edge" omdat de resultaten dus afhankelijk zijn van het OS instellingen.

Chrome / Safari / Firefox et cetera functioneren gewoon hetzelfde op Windows 10, het is alleen MS die zo vreselijk afwijkt.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-08T08:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.