Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Internetdoel scholen is rijkelijk laat’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het pleidooi voor snel internet voor alle basisscholen tegen 2018.

De PO-Raad (sectororganisatie voor het primair onderwijs) pleit voor snelle, betaalbare en toekomstvaste internetverbindingen voor alle basisscholen in Nederland. Dit moet vóór 2018 gesubsidieerd en gerealiseerd zijn. In dat jaar komt er vanuit de overheid namelijk een adaptieve eindtoets voor basisscholen, die geheel digitaal wordt afgenomen.

Terwijl het streven voor snel, betaalbaar en toekomstvast internet voor scholen een goed plan is, laat de timing nogal te wensen over. Anno 2016 is internet al onontbeerlijk, ook juist in het onderwijs. 2018 is dan ook rijkelijk laat. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom de kinderen niet via internet les geven?

Onderwijs heeft als doel kinderen en (jonge) mensen wijs gebruik te leren maken op de, mogelijke, wegen in de samenleving. Dit doel kan gediend worden door het middel internet; het is echter niet noodzakelijk. Onderwijs zou een beter middel ter beschikking kunnen stellen of minimaal de vereisten vereisten voor de verbetering van internet kunnen opstellen (intrinsiek veilig, betrouwbaar, profileerbaar, etc.)

Hierdoor wordt ook beter het doel van informatievoorziening van en aan de samenleving gediend. Een veilig en betrouwbaar (alternatief of vervolg) op internet zou "ons" gereedschap moeten worden en niet een "Money Making Machine" voor de ingewijden...

Leerlingen kunnen niet vroeg genoeg leren dat ict bij de overheid slecht functioneert, te duur is en te laat wordt opgeleverd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-27T08:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.