Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Verplichte reboot Windows 10 is goede zaak’

Dit artikel delen:
startpagina W10

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over pc-reboots, voor veiligheid.

Standaard verzorgt Windows 10 updates automatisch, waarna soms een reboot nodig is. Het automatisch downloaden, installeren en afronden van de installatie helpt de security van pc’s flink vooruit. Soms verrast of stoort dit gebruikers, omdat in het verleden handmatig updaten de norm was. Bovendien kunnen eindgebruikers in Windows 10 de automatische reboot na update-installatie wijzigen in een melding dat een reboot vereist is.

Het overnemen van updatetiming uit de handen van gewone gebruikers helpt security vooruit. Ongemakken door onverwachte reboots zijn een prijs die dan betaald moet worden. Is de beoogde verbetering van pc-beveiliging dit waard? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind het een ernstige inschattingsfout. De reden hiervoor is bijzonder eenvoudig. PC, PERSONAL computer. Het woord zegt het al. Iemand die eigenaar is van, ook al stelt de OS leverancier, die updates verzorgt, dat zij/hij voor de rest van het bestaan van dat OS klaarblijkelijk zichzelf als eigenaar van dat product blijft zien.

In de eerste plaats zie ik iets wat ik heb aangeschaft gewoon als mijn eigendom. Microsoft of niet. Dat betekend nog steeds, ik stel dat al vanaf het prille begin van MS 1.0 beta, dat wanneer je updtaes nodig blijkt te hebben, je klaarblijkelijk je product niet volkomen hebt weten te krijgen, ook al laat je dat testen, lekker goedkoop, aan de wereld over. Dat is weer een ander verhaal.

In tweede, ik heb ooit eens aan Bill Gates openlijk mijn nota gestuurd voor de geleverde Vista en de ellende en tijd die het mij en mijn colegae destijds heeft gekost, de zaak goed lopend te krijgen. Want als je te kort schiet in je informatievoorziening naar de klant toe, ben je vind ik ook mede verantwoordelijk voor de kosten van vertraging die je dan veroorzaakt. Soit.

Men weet bij Microsoft niet wat ik als zzp-tester van software al of niet op mijn pc, laptop, tablet heb staan. Dus kan MS ook niet weten of de betreffende update mij zakelijk zou kunnen schade. Ik ben zelf professioneel genoeg om de autoupdate als eerste om zeep te helpen maar ik ken menig IT professional die daar niet aan denkt laat staan een gebruiker zelf.

Coutesy Call
Earth to Microsoft.... erken dat je een eindgebruiker niet voor vol ziet en al helemaal niet bediend wanneer je zelf stelt hoe jij de onvolkomenheid van je eigen product probeert af te dwingen zonder de betreffende eindgebruiker eens ordentelijk op de hoogte te stellen wat je gaat updaten en waarvoor je dat doet. Want ook dat is feitelijk en sec zakelijk een minpunt.

In andere reacties heb ik eerder al naar voren gebracht dat ik het een hele foute ontwikkeling vind wanneer leveranciers plots zaken voor de Klant blijkt te gaan beslissen. Wat mij betreft een volkomen ongewenste ontwikkeling. Want kan ik Microsoft aanklagen voor de verloren tijd en productie die zij veroorzaken of dat er plotseling iets niet meer blijkt te functioneren door de betreffende update?

Nee toch?

Wat is de prijs van een ongemak. Als je systeem bezig is met een complexe analyse van het één of het ander wat met een doorlooptijd van enkele uren, is het niet alleen meer ongemakkelijk als 5 minuten voor het einde je pc besluit ter rebooten i.v.m. een update.

Ook tijdens een presentatie lijkt me dit verre van praktisch.

Allemaal overkomelijk, maar dit overstijgt de term "ongemakkelijk" en wordt al snel "ergerlijk"

Zoals René al aangeeft, het is een personal device, dus ik zou het niet meer dan normaal vinden dat ik persoonlijk kan kiezen of iets geïnstalleerd wordt en wanneer.

Wat ik bizar vind is dat reboots nog steeds noodzakelijk zijn en dat er geen kernel proces mogelijk is waarmee de computer gewoon aan blijft.

Daarnaast, het rebooten is steeds vaker nodig. Bijna iedere twee weken loopt Windows 10 weer te zeuren dat er een reboot nodig is. Mijn werkplekken staan altijd aan en nu heb ik steeds de "angst" dat ik van alles op moet slaan omdat Windows snel een reboot nodig heeft.

Ik vind al die reboots erg hinderlijk, maar ga er wel altijd in mee.

Wat ook vervelend is zijn de continu wijzigingen van instellingen schermen en het resetten daar weer van. Ook werkt niets meer consequent. Als ik mijn default browser kies, dan kies ik die voor altijd tenzij ik switch. Maar nu moet ik regelmatig weer instellingen aanpassen.

Ik voel steeds minder liefde voor al die grote bedrijven.

Ronduit belachelijke ontwikkeling. Kennelijk is Windows 10 zo slecht van kwaliteit dat dit nodig is.
We hebben nu Windows 7 en met deze ontwikkeling zal er niet gauw een versie 10 komen.

@Rene en Pa Va Ke,
Je bent geen eigenaar van de software - gebruikersovereenkomst lezen. Je mag de software 'gebruiken' en daar betaal je een kleine vergoeding voor. Je mag het ook niet aanpassen, doorverkopen en al helemaal niet van een Torrent afhalen.
Maar wie haalt overbetaalde software (bijv. Adobe) tegenwoordig nog van een Torrent?

Blijft over, leer ermee leven of schakel over op bijvoorbeeld een Linux distro voor de werkplekken.
Server draai 'toch al' op Apache... updates gebeuren op de achtergrond en opnieuw opstarten is al bijna (95% van de gevallen) niet meer nodig.

Kleine footnote: Bij onze werknemers die werken met Windows 10 vinden alle updates tussen 2:00 ~ 4:00 (AM) plaats. Dat weet het personeel, dus na 2'n en voor 4'n niet prutsen anders raak je je gegevens kwijt. Tevens kunnen ze op afstand inloggen met hun Linux (Mint) account op de zaak - dus ik zie het probleem niet zo...
Tot op heden werkt deze 'afspraak' prima, op afstand.

De updates op hun woonadres, is hun 'probleem'. Tevens kunnen ze alleen op afstand werken als hun Windows (!) systeem up-to-date is, zo niet kun je wel inloggen maar niet op afstand werken.

Updates, je kunt er helemaal 'gek' van worden - zoals Henri dat bedoelt.
Maar is niet altijd nodig... ;D

Het is een gegeven dat software regelmatig updates nodig heeft. Of het nu gaat om (beveiligings)patches of functionele aanpassingen, software kan nooit af zijn op het moment dat het wordt uitgebracht. Dit geldt zeker ook voor een groot en complex systeem als een modern operating systeem als Windows 10. Gevolg hiervan is dat een computer periodiek herstart moet worden.

Windows 10 wordt niet alleen gebruikt door mensen met kennis van en belangstelling voor computertechnologie, maar door een heel groot publiek. Al deze gebruikers moeten zo veel mogelijk ontzorgd worden en tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Daarom is het wenselijk dat een computer by default automatisch herstart als dit noodzakelijk is. Niet zonder waarschuwen en zonder de gebruiker de tijd te gunnen om zijn werk veilig te stellen, maar wel als een computer dagenlang heeft aangestaan zonder herstart nadat updates zijn klaargezet.

MS moet gewoon zorgen dat een reboot niet meer nodig is.

Elk OS (Ja ook Linux) heeft af en toe na een belangrijke (kernel of securty) update een reboot nodig. Helaas is het zo dat het gros van de Windows-gebruikers personen met weinig kennis van zaken zijn. Ook zijn er veel gebruikers van o.a. laptops die hun device nooit daadwerkelijk uitschakelen, maar in de hybernate of de slaapstand zetten, zodat het apparaat weer sneller beschikbaar is. Deze gebruikers vormen een security risico, met een verplichte reboot worden ook bij deze gebruikers de belangrijke updates geïnstalleerd, zodat het risico dat zij anderen besmetten tot een minimum beperkt kan worden.

@ Jasper
Ik denk dat je mijn stukje nog eens over moet lezen. Als IK ' iets' koop, ben IK er Eigenaar van. Ongeacht wat de verkoper mij wil doen geloven. In dit geval staat dat OS op mijn PERSOONLIJKE IT peripheral en doe ik er zelf wel aan wat ik denk dat noodzakelijk is.

Edoch, ik lees in jouw reactie helemaal niet terug over het byod verhaal waar ' iedereen' de laatste jaren helemaal lyrisch over is. Waar de mensen en organisaties wel last van kunnen en zullen gaan krijgen is mogelijke problemen, plus de te vertalen kosten in vertragingen, IT support en steun, door ' gepushte' updates. Dus heeft de ' goegemeente' wel degelijk last van dit gegeven.

Grijp ik graag even terug naar mijn eigen normen en waarden in deze. Klanten bedien je met jouw producten en je probeert daar, tenminste als het goed is, op een beleefde manier mee om te gaan. Als jij denkt/vind dat jij je klant wel even zal gaan vertellen hoe de wereld in elkaar steekt, krijg je daar hele ontevreden klanten van. Microsoft kan daarbij natuurlijk een wat ander idee hebben en stellen dat het het verlies en aanzien van die paar klanten niet zoveel uit maakt.

Dan is dat per kerende post retour evenzo. Het zal mij worst zijn wat microsoft vind denkt en zegt. Ik bepaal op mijn eigen machinepark wat daar op komt te staan, hoe en welk tijdstip. Zo eenvoudig is dat. Mijn boekhouder hoeft mij ook niet te zeggen dat van twee tot vier even de sleutel komt halen om ....

Zoals Pa Va Ke en Henri al stelde in dat verlengde. Je hebt als goed programmeur niet altijd zomaar nodig een reboot af te dwingen omdat dit risico's met zich mee kan brengen, ook voor diegenen die privé een OS hebben. De security van Windows is onvolkomen want was dat niet zo, dan hadden wij niet vrijwel allemaal een apart AV draaien, nietwaar?

Er is nog best wel wat te bereiken lees ik al voor je simpelweg gezamenlijk op een lijn wat visie betreffende IT/ICT komt eens een keer, na meer dan 20 jaar KA.

IT, een boeiende aangelegenheid. ;O)

Uit het ziekenhuis. Win10 kun je ook inrichten om geforceerde updates te voorkomen, even zoeken. Dat het geen goede security zou hebben is niet onderbouwd, mijn ervaring is dat win10 inmiddels een heel behoorlijke security heeft.

@Jasper,
je moet zelf de reacties nog eens lezen.
Jij bent onterecht van mening dat als je iets 'koopt', dat je er eigenaar van bent, maar dat is niet zo.
Als je een brood koopt, mag je hem opeten.
Als je software koopt mag je absoluut niets verwachten, dat staat in de leveringsvoorwaarden.
Je mag niet eens over de software klagen, je hebt geen enkel recht, en als je naar de rechter stapt lacht hij je uit: heb je de leveringsvoorwaarden niet gelezen ?

@Marcus...
Ik geloof oprecht dat je mij reactie niet goed gelezen hebt, met name de eerste alinea. Kan natuurlijk ook zijn dat je bericht aan René gericht was, want die heeft absoluut nog nooit een gebruiksovereenkomst gelezen.

Zelfs het 'gratis' Linux mag je niet zomaar wijzigen en als distro aanbieden. Maar je mag het 'zelf' wel in gewijzigde vorm gebruiken. De broncode blijft eigendom van de ontwikkelaar.

"wel even zal gaan vertellen hoe de wereld in elkaar steekt"

Look who's talking. Numo met zijn 20 jaar KA visie
;-)

René,
Je bent een oprechte grappenmak(k)er...

Je wordt NOOIT eigenaar van enige vorm van software, in welke vorm dan ook. 1 uitzondering - het zelf schrijven. Zo is het nu eenmaal, en ik kan daar ook niets aan veranderen, want ik schrijf geen software. Ik ben wel een beetje Java programmeur, maar zelfs dat is gevaarlijk omdat ik niet de ontwikkelaar ben van Java dat is Oracle en de boetes zijn niet mals als je jezelf eigenaar noemt van je eigen 'programmaatje'. Zelfs je gekochte muziek DVD en of CD is NIET je eigendom. Je mag het 'sloppen' maar je bent NOOIT eigenaar - je mag het zelfs niet kopiëren voor je vrienden / WEL voor thuisgebruik.

In de tijd van MS-DOS 1.0 tot globaal 5.x wellicht zelfs 6.x hadden vele niet de beschikking over internet - als het er als was... voor consumenten gebruik. Als Microsoft vond dat men moest update'n (versie 4.x) dan wel upgrade'n (versie 5.x) bracht men een nieuwe versie uit welke men kon kopen of van iemand ander kon kopiëren. Kopiëren was niet wenselijk, maar was mogelijk.

Nu beschikt (ik geloof) ruim 80% van de huishouden in ontwikkelde landen over een internet verbinding. Derhalve is een update zo 'gepiept'.

LETOP, nu wordt het belangrijk...
Het aantal programmaregels van Windows 10 loopt in de Tientallen-miljoenen - je leest het goed. Dit valt niet in zijn geheel te testen daar is het gewoon te groot voor en derhalve veel te kostbaar. Ze proberen het wel natuurlijk maar niet elke 'fout' is er uit te halen voordat het geleverd wordt. Beetje drivertje schrijven kan in een eenvoudig kladblok en kan (nagenoeg) iedereen, dus dat is meestal het punt niet. Persoonlijk begrijp ik mensen ook niet als ze roepen - mijn oude hardware werkt niet... maar goed dat is een ander onderwerp.

Security is een veel moeilijker issue en is dus niet meteen goed te doen - je wilt niet weten wat dat kost om dat vooraf volledig getest en goed te krijgen / hebben. Vraag maar eens een offerte aan bij een bedrijf dat T-Map Next ondersteund.

Daarom krijg je dus eens in de zoveel tijd updates. Dat kost veel minder (internet) en is op de gebruikerservaring (UX) gebaseerd. Veel goedkoper en veel beter (zie boven MS-DOS).

Nu wil het zo zijn dat heel veel gebruikers die security updates maar storend vinden en derhalve ze niet installeren, dan wel veel te laat installeren of zelfs de updates uitschakelen. En daar wil MS vanaf - gewoon geen keus max. 1x per maand wordt het geïnstalleerd of u nu wil of niet. En moet het systeem opnieuw opgestart worden - so be it - veiligheid voor alles. Of zoals ik al eerder 'tikte' overstappen op Linux - hoef je in 90% van de gevallen niet opnieuw op te starten na het installeren van updates.

Ik zie nog steeds het probleem niet, je kunt hier toch op de zaak eenvoudig afspraken over maken? Bij ons werkt iedereen volgens onze normen en wil men iets anders, ik noem maar beeldschermresolutie aanpassen, kan ik dat op afstand regelen.
Ja, ook de mensen met hun own device - op de zaak, thuis of onderweg. Hier heb ik een Java programmaatje voor geschreven en elke gebruiker kan zijn wensen aangeven - verliest deze zijn instellingen load ik ze eenvoudig weer op. Of ze nu werken met een Phone, Tablet. Laptop of Desktop (onderdeel van onze ITIL).

Het enige wat zij moeten doen is werken - het gereedschap gebruiken. ...een timmerman maakt ook niet zijn eigen hamer.
Work, ...you man work! (met dank aan Andrew Sachs).

@Jasper: er zijn talloze apparaten in de wereld die op windows (al dan niet embedded) draaien. Het zou eruit zien als deze gaan rebooten wanneer windows dit nodig acht.

Ik zie het al voor me, Jasper is aan het pinnen, en net voor de automaat het geld uitgeeft vindt er een update/reboot plaats en weg is zijn geld. Gelukkig heeft Jasper er mee leren leven.

Dat reboots en updates nodig zijn is het probleem niet zo, maar als gebruiker zou ik "in control" moeten zijn, en niet de aanleverende partij

Pa Va Ke,
Nee hoor 90% van de betaalautomaten draaien nog steeds met/op OS/2.
Derhalve, onzin...

@Pa Va Ke,
...Tevens kun je met embedded software niet update'n...!
Anders hete het geen embedded.
Zo wel, leg uit...
Ben bijzonder benieuwd.

@jasper: ik ga je de details besparen, maar embedded software / firmware kun je wel degenlijk updaten. Vergelijk het met updaten van de bios software in je pc/laptop.

Vroeger moest je daar eproms etc. voor vervangen, maar met de flash-techieken van vandaag de dag zijn er legio mogelijkheden om dit te toen als onderdeel van een installatie-proces.

Pa Va Ke,
Bedankt voor je (korte) uitleg.
Echter volgens mij kan je embedded software wel eenvoudig vervangen (upgraden). Ik noem maar iets de software van de auto vervangen of zoals je het zelf noemt, het bios van de PC.

Maar update'n moet je (volgens mij) toch eerst toestemming voor geven (lees: gebeurt niet als je het niet wilt). Mij is nog nooit gevraag of ik mijn bios wil updat'n, wel of ik wil upgraden.
Ik kan bij mijn moederbord leverancier ook geen update downloaden - wel een nieuwe bios (upgrade) downloaden.

;D Overigens kan ik nu (tijdens het typen) niet zo snel zien van welk bouwjaar mijn bios is - maar houdt het maar op 2013.
Oeps, foutje volgens SIW software schijnt het uit 2012 te zijn. (how time flies)...

Correct me if I'm wrong... (qua embedded updates).

Het artikel:
'Verplichte reboot Windows 10 is goede zaak'.
Welnu, wat voor drama is dit dan?
Update: KB3135173
Geen reboot - werkt 't niet - 'gewoon even' een clean install.
Dan zijn uw problemen (weer) uit de wereld...
Als je werkeloos bent is dat natuurlijk allemaal hartstikke leuk, maar er zijn ook mensen die werken en 's avonds even achter de PC op Computable willen kijken (of zoals mijn meis-i) - willen Wehkamp'n. Op de zaak wachten we minimaal 1 week voordat de W10 stations 'kunnen' update'n. Maar de UI is niet hoopvol.

Lees: OMG, wat brengt ons deze week...
Ze houdt nu nog van me (zegt ze), maar ik ben benieuwd hoelang nog - (volgens haar) met mijn smoesjes.

Eigenaar of "slechts" gebruiker, dat maakt mij niets uit. "Mijn" gebruikers ervaren het nu als onhandig wanneer hun systeem plots opnieuw opgestart is. Waarom stelt MS tijdens de installatie niet wat extra vragen zodat je als beheerder/gebruiker de keuze krijgt. Zo vraag ik me ook al jaren af waarom MS, tijdens de installatie van het OS, niet vraagt of je een extra partitie wil hebben op je harddisk waar dan alle userdata standaard op verzameld wordt. Het kunnen kleine dingen zijn die je waardering voor een prima OS nog meer vergroten.

Ik begrijp de opwinding niet. Wie even met Google zoekt kan vinden dat een unattended boot van Windows 10 te veranderen is in een scheduled boot. Dat noemt men "advanced settings" . . . .
Heeft Jasper nog nooit de firmware van zijn router een update gegeven, dat is een "embedded" systeem, meest zoiets als Linux. Zelfs het inspelen van een ander ROM in een mobieltje (voorbeeld cyanogenmod) is een update van een embedded systeem.
Het artikel en de discussie zijn een weinig onzinnig, iedereen kan toch lezen en zoeken met google?

Jan,
Ik wil je niet teleurstellen - qua W10 zit je er echter compleet naast.
Sorry hiervoor, maar moet je MS maar even bellen.
Of zoals je zegt, even Google'n.

Tevens biedt mijn router geen updates aan, wel een e-mail waarbij ze vragen of ik wil upgraden.
Dat is een GROOT verschil. Embedded software kun je niet update'n maar wel eenvoudig vervangen (bijv. upgraden).

Vraagje: ooit wel eens onderweg in de auto meegemaakt, momentje remmen kan even niet, we zijn aan het update'n, Nee, natuurlijk niet, dat doen ze in de garage en is een upgrade dan wel een vervanging van de software, maar nooit een update.

@Jasper, zonder verder kommentaar
http://lifehacker.com/prevent-windows-10-from-automatically-restarting-your-p-1723647582

Overigens is mijn punt niet of het geheel automatisch gebeurd (ik heb het uit staan), maar vooral dat het zo vaak nodig is en steeds vaker lijkt het. En als ik dan bijv. zeg "doe het vannacht" (schedule restart), dan moet ik er in de avond toch altijd aan denken om alles af te sluiten. Het zijn gewoon handelingen die me irriteren.

::begin rant
Daarnaast werkt ook het notificatie systeem slecht. Dan zie ik een wit icoontje (er zijn notificaties) en klik je erop en zie je "no notifications" staan. Hoe moeilijk is het nu om dit goed te doen?

Ook zie ik iedere twee weken een Office aanbieding. Dit kan ik uitzetten, maar niet zonder dat ik bepaalde andere notificaties daarmee ook uit zet.

Nog een ding. Ik moest testen of alle browsers (waaronder die van MS) goed alle talen detecteerden, waaronder Duits. En ja hoor, denk je in de browser bezig te zijn word geheel Windows naar Duits omgezet. Dat soort dependencies maken o.a. de browser heel onvoorspelbaar onder Windows. Bij Safari / Chrome / Firefox weet ik of iets werkt of niet. Bij IE en Edge kan ik *geen* voorspelling doen of iets gaat werken of niet.

::einde rant

Beste Jan,
Wat je probeert te 'zeggen' klopt ook WEL!
Je kan ook vertraagd updaten, echter en maar, eens in de zoveel tijd MOET je opnieuw opstarten. Of je nu wilt of niet en dat wordt bij veel mensen als storend ervaren. Zie mijn reactie van 12 febr. 2016 ;)
"Bij onze werknemers die werken met Windows 10 vinden alle updates tussen 2:00 ~ 4:00 (AM) plaats. Dat weet het personeel, dus na 2'n en voor 4'n niet prutsen anders raak je je gegevens kwijt."

Veel, heel veel ernstiger is Henri's beleving. Henri ervaart dat hij niet meer 'in controle' is en dat is nu net de reden om bij ons mensen te overtuigen (mee te willen werken) om over te schakelen naar Linux - in dit geval Mint.
Uiteindelijk beslis ik, maar ik wil dit altijd bespreekbaar houden. En er zijn nu eenmaal mensen die liever Windows gebruiken dan iets anders. Wie ben ik om daarover te oordelen. 'Late Majority en Laggards' heb je overal in de samenleving.

Het ERP pakket draait soepel, office is geen probleem of je nu MSO of Libre gebruikt en tevens kan ik op afstand het systeem 'resetten' terwijl de gebruiker gewoon doorwerkt, merkt hij/zij niets van. De laatste keer dat ik alles (Linux) ge-restart heb was in de nacht van 1 januari (ja, was in 2016 ;) a.s. 28 februari doe ik dit weer. De Windows systemen ervaar ik toch als minder praktisch.

Klein vraagje, heb je ooit weleens gekeken hoeveel de gebruikers (alle) gebruiken voor hun persoonlijke files nodig hebben op de servers?
Ik kan dat met Linux in 1 regeltje typen in terminal en zie ik bij iedereen hoeveel ruimte ze nodig hebben om prettig te werken. Doe dat maar eens na op een Windows systeem. O, nee kan ook niet want die is net aan het updaten... Deze laatste zin was overigens komisch bedoeld - ...voordat je kwaad wordt.

@Jasper
ik werk al meer als 10 jaar hoofdzakelijk met Linux ook op de desktop, je hoeft me niet te overtuigen.
Voor mij is niet het OS bepalend maar de applikatie, en soms werkt windows dan gewoon beter.
Kijk ik naar 95, 98, ME, 2000, XP, Vista, 7 , 8 , 10 dan zie toch echt vooruitgang, al blijf ik voor mijn werk toch liever op Linux. Bij 10 begin ik altijd eerst een enorme berg onzin uit te schakelen te beginnen met Cortana.
En ik wordt niet kwaad, maar vindt MS Bashing niet goed, via de foren aan oplossingen werken bevalt me beter.

Jan,
Ik heb het over de werknemers UX niet over mijn UX!
Natuurlijk gebruik ik naast Linux ook Windows (7, 8.x en 10), maar voor onze klanten, de werknemers in deze, is er maar 1 ding belangrijk, WERKT 'T, werkt 't snel en begrijpelijk. Derhalve staat elke vorm van updat'n uit - totdat ik beslis wanneer ze gedownload - geïnstalleerd gaan worden en dat alles op afstand. Dat is met W10 dus anders - gelukkig heeft (van alle workstations) Windows 7 nog de overhand.

Ik heb maar 1 functie (met de afdeling natuurlijk) - het werkend houden van het geheel en we schijnen er nog lol in te hebben ook. Mooi man, W10 - valt er weer van alles uit te vinden - iedereen heeft toch tijd zat (?) - Maar Goed, (om de verplichte reboot, zie kop) willen wij er uiteindelijk volledig vanaf...

...draai je contactsleutel (auto) om of druk op de knop en ...oeps 'n update - even wachten...?
...Op de dinsdagen - zonder 'n software auto rijdt u file vrij...
...Volgens mij is dat wat Jasper Bakker bedoelt...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-12T08:12:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.