Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Geporte iOS-apps helpen Windows Mobile niet’

Dit artikel delen:

Het is er Microsoft veel aan gelegen om Windows 10 op smartphones succesvol te maken. Een recente actie is een tool te bieden om iOS-apps snel te kunnen porten naar het Windows-platform. Erkende Microsoft-watchers hebben echter hun bedenkingen.

Microsoft wil het app-gebrek van Windows 10 op smartphones aanpakken door developers tools te bieden waarmee zij makkelijk hun code kunnen porten vanaf bijvoorbeeld iOS. Project Islandwood is de naam van de ‘brug’ die Microsoft bouwt om iOS-code om te zetten naar Windows 10 Mobile-software. Deze conversie kan in luttele minuten een werkende app opleveren, ontdekte een developer die met de tool aan de slag ging.

De geporte app is echter een relatief eenvoudige game, 
schrijft Softpedia. Het zou dus geen representatief beeld geven. Bovendien is het de vraag of oudere iOS-apps het flink kleine marktaandeel van Windows 10 Mobile (voorheen Windows Phone) gaat opkrikken. Ook Microsoft-watcher Paul Thurott is sceptisch: “Ik wed dat het flink langer dan 5 minuten duurde om een iOS-game te vinden die makkelijk geconverteerd kan worden naar Windows 10”, tweette hij in reactie op de developersdemonstratie van de Windows 10 Bridge. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk dat Microsoft eens moet zorgen dat de toestellen ook in de winkel liggen.
Ons hele gezin heeft WP8 toestellen. Nooit gezeur, alles werkt en zelfs die van € 100,00 is gewoon snel.
In de praktijk ook geen gebrek aan apps op een enkel geval na waarbij er geen alternatief is.

Maar loop je bij de KPN, Vodafone, T-mobile etc naar binnen heb je de keuze uit 1 toestel... Als je die net wil, prima, maar ik wilde toch wat high-end zoals de 935, 1050 etc.

En als je ze niet kunt kopen worden ze niet verkocht > Niet gebruikt > niet populair > Dan helpen mee apps ook niet.

Eerst was er de PalmOS, met 70% van de markt in handen door de vele apps (van rond de 20kb), die 2 maanden meeging op 2 pentlite batterijen. Toen kwam Windows Mobile (CE), met multimedia mogelijkheden, en een batterij die maar 1-2 dagen meeging. Het werd het meest populaire OS voor zakelijke toepassingen, ruggedized toestellen met barcode scanners zoals alle grote partijen ze heeft.

Veel toestellen op Brew draaiden Java apps, microsoft kwam met .NETcf op Windows Mobile (5, 6, 6.5) en toen ging het mis met Windows Phone.. Veruit de meeste ontwikkelaars op Windows Mobile waren native ontwikkelaars. Met Windows Phone had Microsoft haar developer-community in 1 klap vervreemd, en geprobeerd niet-mobile developers naar het platform te lokken met een platform waar je enkel nog managed code kon ontwikkelen met tools waar native ontwikkelaars niet op zaten te wachten.

iOS en Android hebben zich op mobiele ontwikkelaars gericht, met een OS die speciaal is gemaakt voor mobiel en ontwikkeltools die daar goed bij aansluiten. Bij Microsoft was de strategie om "desktop kennis" ook op "mobiel" te gebruiken.. Niet alleen trek je daar verkeerde ontwikkelaars mee aan die niet snappen dat je embedded aan het ontwikkelen bent en dus geen onbeperkt geheugen en batterij hebt, maar viel er ook weinig meer te kiezen als ontwikkelaar.

Het is prima als Microsoft een nieuwe soort ontwikkelaars wilt aantrekken, maar voordat het zo ver is, hadden ze de oude ontwikkelaars niet moeten vervreemden. Daarnaast waren ze er vroeg bij met Windows Mobile (CE) maar kwamen ze erg laat met een nieuwe generatie Windows Phone, toen alle Windows Mobile ontwikkelaars al hun rug hadden gekeerd naar Microsoft en iOS en Android zijn gaan ontwikkelen.

Microsoft zat vastgeroest in oude "Desktop" concepten, en hun succes op basis van monopolie misbruik. Ze hebben geprobeerd hun eigen webstandaarden te pushen, silverlight, .NET met XAML troep. Als ik managed troep met xml spaghetti wil, dan kies ik wel voor Java.

Eigen technologie pushen is zonder monpolie geen winnende formule.
En het zal wel aan mij liggen, maar windows 8-10 is voor mij geen verbetering (technisch wel, maar gebruikerservaring niet, teveel troep.. less is more!)

Microsoft zou ook moeten zorgen dat haar eigen systemen beter met elkaar zouden kunnen communiceren.

Stom voorbeeldje, ik heb een Ford die "Powered by Microsoft" is maar de apps om de auto op afstand te bedienen zijn er voor iOS en Android. Géén Windows Phone!!!
Wij van WC-eend adviseren Dreft en Sun.

Als er dus een app is die omgezet zou moeten kunnen worden dan is dat wel deze, toch?? Dus willen ze niet of kunnen ze niet??

@ernst;
Ze kunnen het wel, maar de 'volledige' besturing is te omvangrijk.
Je verwacht toch niet dat de ontwikkelaar van auto-navigatie NAAST (fysiek) de onwikkelaar van Windows Phone, Windows 10, Windows Azure, MS Office enz. zit?

Verdiep je even in het bedrijf - en hun manier van 'werken' - ga daar maar eens aanstaan.

Wie zijn volgens jou de concurrenten?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-18T08:04:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.