Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘BlackBerry zoekt met pivot het risico op’

Dit artikel delen:
Voorspelling

BlackBerry kantelt zijn business: van de smartphonemarkt naar de volle securitywereld. Risicovol. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De businesskanteling (pivot in start-up taal) van BlackBerry is misschien noodzakelijk maar de nieuwe doelmarkt is geen gemakkelijke. De Canadese firma is weggedrukt uit de smartphonemarkt, waar er naast reuzen iOS en Android geen plaats lijkt voor een valide derde platform. Dus zoekt BlackBerry het nu (middels een overname) in securitydiensten.

Op het eerste oog is dat een slimme keuze. Het is namelijk een groeimarkt en BlackBerry (voorheen RIM) heeft wel een goede naam wat beveiliging betreft. Alleen is securityconsulting een technisch complexe en commercieel weerbarstige markt. Bovendien een markt die al vol is met grote gevestigde en kleine veelbelovende concurrenten. Van de regen in de drup? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-11T08:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.