Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Windows-phones hard geraakt door HERE-exit’

Dit artikel delen:
Nokia Here

BlackBerry is niet de enige smartphonemaker die een app-exit dreun krijgt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsofts smartphoneplatform heeft weliswaar de derde plaats veroverd op BlackBerry, maar staat daarmee nog steeds op enorme achterstand. De mobiele ambities voor Windows 10 krijgen een dreun door de exit van kaarten-app Here. Die kaarten- en navigatiesoftware van voorheen Nokia is sinds gisteren verdwenen uit de Windows-appwinkel. De app is de afgelopen maanden aan de praat gekregen op Windows 10 middels een workaround, maar die is straks, vanaf 30 juni, niet meer beschikbaar, meldt HERE.

Windows 10 Mobile blijven ondersteunen, zou een volledig nieuw te ontwikkelen app vereisen. En dat is zakelijk gezien niet zinnig, verklaart het bedrijf dat in gezamenlijk bezit is van automakers Audi, BMW en Daimler. Op Windows 8 en Windows Phone 8 blijven de apps nog wel werken, maar worden ze niet langer bijgehouden. Microsoft heeft met zijn zoekmachine Bing wel eigen maps-functionaliteit en belooft 'een spannende update.  daarvoor. Toch is de dreun al hard aangekomen bij het kleine Windows op mobiel. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als bezitter van een Windows telefoon (voor een habbekrats!) vind ik de Here maps een van de leukste dingen en het is jammer dat het ophoudt. Ik had ook al begrepen op Tweakers dat er een alternatief komt met kaarten die je kunt downloaden en offline gebruiken. Want dat laatste is het leukste van alles, offline te gebruiken.

Ik heb net een Nokia 550 met Windows-10. Hij was 99 euro en ik vind hem 250 waard. Here kon ik niet installeren, dus ik heb Sygic gekozen. Het klinkt misschien niet patriottistisch, maar die Oosteuropeanen maken betere software dan Tomtom.

De kaarten / maps app op Windows Phone 10 van Microsoft zelf is een zeer goed alternatief voor Here Drive en Here Maps. Ook offline te gebruiken en turn by turn navigatie (zoals Here Drive).

Die kaarten app is nog erg basic vergeleken met Here. Verder is het erg lastig tot nagenoeg onmogelijk om adressen in het buitenland (Canada) in te voeren. Ik kijk het nog even aan of een update nog een uitkomst biedt, anders zal ik voor mijn vakantie in juli ook overstappen op Sygic. Jammer!

Gebruik al weer enkele maanden i.p.v. Here Waze op mijn Windows Phone en naar volle tevredenheid, o.a. betere omleidingsroutes. Zal Here dan ook niet echt gaan missen :-(

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-30T08:07:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.