Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Paranoia

Dit artikel delen:

Beveiliging is altijd al een lastig gebied geweest. De vraag is niet of je paranoïde bent, maar of je paranoïde genoeg bent. Natuurlijk stuit dat in de dagelijkse praktijk op beperkingen als budgetten, rationele overwegingen als risico-inschattingen en hindernissen als scepsis van management. Toch moeten die hordes genomen worden en liefst nog sneller dan voorheen. Het ziet er namelijk naar uit dat het drukker gaat worden op beveiligingsgebied.

We hebben het niet over de nieuwste hype van een managementhebbeding als de Blackberry, en ook niet over mobiele telefoons met ingebed Windows, wat gevoelig is voor virussen en spyware. We hebben het over de reguliere, reeds in gebruik zijnde applicaties. Die komen nu meer en meer onder vuur te liggen.
Gaten in Windows zijn niet meer de enige - of mogelijk straks voornaamste - kopzorg. Kwaadwillenden (crackers, niet hackers - een onderscheid wat de burgemeester van Boxtel eerst nog niet maakte) richten hun pijlen meer en meer op programma's, ook bedrijfsapplicaties. Daar zijn er genoeg van, en net als alle software hebben ook zij foutjes, zwakke plekken en gaten. Afgezien van bedrijfsgerichte aanvallen (denk aan industriële spionage) gaat het hier om de meest gebruikte applicaties, dus de grote namen. Wees dus waakzaam. Een andere oude vraag is hier van toepassing: ben je paranoïde als je niet denkt, maar weet dat 'ze' erop uit zijn om je te grazen te nemen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.