Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Sage onjuist gepositioneerd

Dit artikel delen:

In het artikel 'Erp-markt in opschudding' (Computable, 10 mei ) wordt het Britse Sage naar onze mening onjuist en onvolledig gepositioneerd.Sage is al ruim twintig jaar actief op de markt van financiële en logistieke software voor het midden- en kleinbedrijf. De groeistrategie is er vooral op gericht lokale marktleiders te kopen en in de portefeuille op te nemen.

Aldus is Sage marktleider geworden (naast de Britse thuismarkt) in landen als Frankrijk, Duitsland, Portugal, Zwitserland en de VS. Door de overname van het Engelse softwarebedrijf Tetra en daarmee van het product CS/3, heeft Sage ook stappen gezet op erp-gebied bij grotere organisaties in het middensegment van de markt. Circa vijftig organisaties in Nederland maken succesvol van deze software gebruik. Bekende namen zijn Acer, Tulip Computers, Friskies, Vivendi, Kintetsu, en Koppert.
Door de overname heeft Sage ook de beschikking gekregen over een bruggenhoofd in Nederland, en wel Sage Benelux in Amersfoort. Na de overname van het Amerikaanse bedrijf Inter Act in 2001, heeft Sage ook twee crm-applicaties aan de portefeuille kunnen toevoegen: Act! voor startende organisaties en Sales Logix voor het middensegment. Beide applicaties, die in Nederland door onder andere Essics Solutions te Mijdrecht worden verkocht en ondersteund, sluiten nauw aan bij de overige Sage-producten. Sage mag dan ook met recht wereldwijd een sterke speler worden genoemd voor financiële, logistieke en crm-applicaties.
 
Arie Koppenhol Sage

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Arie Koppenhol
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.