Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Houd zelf de controle als ondernemer

Dit artikel delen:

Computable Expert

mr. Raymond Hüner
SVP Europe and GM UK & Ireland a.i., Pleo. Expert van Computable voor de topics Management, Digital Transformation en Fintech.

Afgelopen week kondigde het demissionair kabinet de plannen aan voor 2024. Net zoals elk jaar betekent dit veranderingen, dus ook voor bedrijven. Veel brancheorganisaties en ondernemers maken zich zorgen, maar goed ondernemerschap is juist ook dat je veerkrachtig moet kunnen zijn in wisselende omstandigheden.

Ik verwacht dat bedrijven zich steeds meer gaan richten op wat voor uitgaven ze gaan doen in 2024. Onderzoek dat we deden onder Nederlandse bedrijven eerder dit jaar liet zien dat 37,6% van de beslissers aangaf hun uitgaven beter te willen beheren en hun investeringen te richten op dingen die op lange termijn aantoonbare waarde hebben, zoals investering in software. Dit wordt alleen maar meer. 

Grip op financiële gezondheid en uitgavenbeheer zijn essentieel om onzekere economische tijden te overleven. Hoe beter bedrijven in staat zijn hun inkomsten en uitgaven te beheren en voorspellen, hoe makkelijker het is om financieel gezond te zijn. In plaats van ons richten op externe omstandigheden, zoals nieuwe kabinetsplannen of veranderingen in de economie, is het zaak dat ondernemers zelf de controle houden.

Energie

"Met voldoende inzicht in de bedrijfsuitgaven krijg je als bedrijfseigenaar een schat aan data en inzichten"

Hoe meer energie bedrijven steken in het bijhouden van alle inkomsten en uitgaven, hoe beter ze in staat zijn om hun bedrijf op lange termijn bij te sturen en winst te voorspellen. Dit is de ultieme manier voor bedrijven om controle te houden. Met voldoende inzicht in de bedrijfsuitgaven krijg je als bedrijfseigenaar een schat aan data en inzichten.

Zorg er daarom voor dat je je als bedrijfseigenaar richt op het creëren van zichtbaarheid van in- en uitgaven. Het slim gebruiken van data is hierbij cruciaal. Kwalitatief goede data helpen financiële teams bij het maken van prognoses. Toegang tot dit soort data levert veel inzichten op om je uitgaven te controleren en mogelijkheden te creëren voor flexibiliteit, productiviteit en groei in het komende jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-26T15:19:00.000Z Raymond Hüner


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.