Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Afgunst jegens Microsoft

Microsoft gaat misschien niet altijd even fraai te werk, maar levert wel goed werkende software, meent Eric Faass. In zijn ogen wordt Sun vooral gedreven door afgunst.

Om het eens genuanceerd te zeggen: ik ben het niet met Martin Healey (column van 13 september) eens. Word is lastig als je alles wilt gebruiken, er zitten nog al wat functies in. Een goed 'simpel' alternatief is Wordpad. Die bevat alleen het hoognodige, maar biedt voldoende mogelijkheden. Nu kom ik maar weinig mensen tegen die Wordpad gebruiken, alhoewel dat in circa 90 procent van de gevallen zou voldoen. Men houdt vast aan Word.
Voor het gehele Office-pakket geldt ook dat het groot is en - in de ogen van een aantal mensen - duur, maar wat is het alternatief? Ik loop al een poosje mee en heb alle alternatieven zien sneuvelen. Want de applicaties van Office zijn niet alleen goed genoeg maar ook duidelijk beter dan die van de concurrent.
Healey's observatie dat Sun ook graag een monopolie zou willen hebben klopt.
Ze krijgen dat maar niet voor elkaar. Ik denk ook dat de meeste mensen de strijd van Sun tegen Microsoft in dat licht zien. Laat maar eens iets beters zien voor een concurrerende prijs. Volgens mij wordt Sun vooral gedreven door een hoop afgunst en wordt te vaak gebruik gemaakt van oneigenlijke argumenten.
Wil men echt een alternatief, dan moet men maar eens gaan kijken bij Apple. Die levert een goed platform, een mooie besturingssysteemomgeving en dito applicaties.
Jammer genoeg past het niet in het businessmodel om dit op een Intel-platform te leveren. Apple heeft de marge in de hardware teveel nodig, anders zou het een goed alternatief vormen. Maar draait daar ook geen Office en Explorer op?
Ik ben het met de meeste mensen wel eens dat de door Microsoft gehanteerde methoden niet altijd de fraaiste zijn. Ze leveren echter wel erg goed werkende software, laat een concurrent dat eerst maar eens voor elkaar krijgen.

 
Erik Faass, Leusden

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Erik Faass
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.