Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Innoveren in plaats van afwachten

Computable kan een rol spelen in de stimulering van nieuwe producten en bedrijven door daar structureel aandacht aan te besteden. Dat helpt ze om uit de vicieuze cirkel te komen.

De artikelen 'Platform voor productsoftware' en 'Nederland Ontwikkelingsland' (Computable, 13 september) zijn me uit het hart gegrepen. Zelf ben ik medeverantwoordelijk voor een jong bedrijf dat een innovatieve software-ontwikkelomgeving ontwikkeld heeft en op de markt brengt.
Mijn ervaring is dat Nederland veel innovatieve bedrijfjes voortbrengt. Het succes hiervan wordt niet bepaald door het uitgevonden product maar door de commerciële slagkracht. De overheid helpt door te stimuleren en subsidiëren.
Soortgenoten zoeken elkaar op om ervaringen uit te wisselen. Commercieel succes vergt echter andere middelen. Nederland is arm aan innovatieve daadkracht bij bedrijven en organisaties die juist baat hebben bij innovatie maar eerst afwachten tot die zich bewezen heeft.
Dit leidt tot een vicieuze cirkel waar je alleen met veel doorzettingsvermogen, een uitmuntende propositie en financiële slagkracht uit komt.
Computable kan mijn inziens een rol spelen in de stimulering van nieuwe producten en bedrijven door daar structureel aandacht aan te besteden. Dat helpt ze om uit de vicieuze cirkel te komen. Dit komt Nederland, het bedrijfsleven en dit blad ten goede.

 
Jack Heesterbeek, managing director Edcubed

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-22T00:00:00.000Z Jack Heesterbeek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.