Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Geen enkel teken van inkeer

Voor de echte Micro-serfs zijn het beroerde tijden. Jarenlang leefden deze totaal toegewijde medewerkers van Bill Gates in de heilige overtuiging dat hun bedrijf de wereld niets dan goeds heeft gebracht. En dat baas Bill de beste is.

Rechter Jackson concludeert nu dat Microsoft een monopolist is. Dat is iets waar Amerikanen een broertje aan dood hebben. Freedom of choice is in de kapitalistische wereld en zeker in de Verenigde Staten een zeer hoog gewaardeerd goed.
Het wekt geen verbazing dat een bedrijf met zoveel toegewijde mensen zich niet makkelijk gewonnen geeft. De sfeer is er een van 'wij tegen de rest van de wereld', zo blijkt uit de eerste reacties. Het strenge oordeel van de rechter wordt afgezwakt of zelfs in twijfel getrokken. Men vraagt zich hardop af of de overheid - en in de VS is dat voor velen een vies woord - werkelijk bereid is het succesvolste bedrijf uit de twintigste eeuw de nek om te draaien.
Tekenen van inkeer of beloften van beterschap zijn nog niet waar te nemen. Dat is ook logisch voor een monopolist. Dit type onderneming is er immers niet aan gewend de wensen van gebruikers en klanten centraal te stellen. Doel is louter het belang van het bedrijf veilig te stellen in de wetenschap dat klanten toch geen kant uit kunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Mark Plekker