Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

De grootste automatiseerder

Maandagochtend werd dienstverlenend Nederland wakker geschud door het nieuws dat Getronics een bod van 338 miljoen euro had gedaan op branchegenoot Pinkroccade. Nu al wordt gesproken over de grootste automatiseerder van Nederland.

De gevolgen zijn groot. Volgens de berichten moet 4 procent van het personeel het veld ruimen bij een overname. Dat aantal lijkt de CNV Dienstenbond nog aan de lage kant, omdat dat de bedrijven veel overlap kennen in Nederland. Ook zouden de Pink-mensen erop achteruit gaan wanneer zij onder de Getronics-CAO komen te vallen. Bovendien heeft Getronics zojuist een reorganisatie achter de rug en is Pink bezig met een kantelingsproces. De vraag is of dit zon goed klimaat is voor een overname.
De vraagtekens lijken beide bedrijven niet te deren. In een brief aan zijn personeel schrijft Pinkroccade dat werknemers zich geen zorgen hoeven te maken, omdat er voorlopig nog niets verandert. De gezaaide verwarring telt blijkbaar niet. Het management ziet alles rooskleurig in. Pinkroccade ziet zijn kansen in het buitenland flink stijgen en Getronics roemt het te verkrijgen datacentrum in Apeldoorn. En wederom wordt gepocht dat de gecombineerde bedrijven de grootste automatiseerder van Nederland worden.
In de afgelopen jaren zijn meerdere ict-honden bij Pinkroccade aan de deur geweest, maar Getronics loopt nu met het been heen. Door de overname zalWilbert Kieboom van Atos Origin de sexy koppositie in de markt af moeten geven. Degene die zich echt zorgenmoet gaanmaken over de toekomst is Ordina. Redt het zich alleen in de grote boze dienstverlenersmarkt? Of zal het ook op zoek moeten naar een overnemer?
Hoe hard ze ook roepen de grootste automatiseerder te worden, echt indruk maakt het niet. Ook samengevoegd blijven Getronics en Pink wereldwijd in vergelijking met IBM nog steeds een kleintje. Gelukkig ontbreekt het de beide bedrijven niet aan zelfvertrouwen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-05T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.