Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Progress: winst of verlies

Een artikeltje op de financiële pagina over Progress Software ontlokte Jaap Smit, directeur van het gelijknamige bedrijf, een reactie.

Tot onze grote verbazing hebben wij kennis genomen van het artikel 'Progress Software lijdt zwaar verlies' (Computable, 24 oktober 1997). De kop is ons inziens niet in lijn met de ontwikkeling van het bedrijf en de behaalde financiële resultaten in het lopende boekjaar 1997.
Progress Software heeft over de eerste negen maanden van het fiscale jaar 1997, een positief bedrijfsresultaat van 5.939.000 dollar behaald. Buitengewone lasten als gevolg van de overname van Apptivity Corporation, een overname betaald met liquide middelen en aandelen, hebben het bedrijf in de negatieve cijfers gebracht. Deze overname is bijzonder positief door klanten en prospects ontvangen. Ook heeft de Nasdaq-beurs gunstig gereageerd; de aandelenkoers is na de overname gestegen van 17 naar ongeveer 24 dollar.
Klanten, die het bijgesloten persbericht ook hebben ontvangen, hebben dan ook verontwaardigd gereageerd. Progress Software heeft actie ondernomen om een nadere uitleg te geven.
 
Jaap. H. Smit
Progress Software B.V.

Naschrift redactie:
Hoe Progress Software het ook wendt of keert, het bedrijf heeft verlies geleden, zowel in het derde kwartaal als na de volle negen maanden. De reden hiervan - buitengewone lasten als gevolg van een overname - staat in ons bericht vermeld. Dat de bijbehorende kop niet in lijn zou zijn met het behaalde negatieve resultaat, is een interpretatieverschil. Een ieder, die geïnteresseerd is in de financiële resultaten van Progress, kan zelf na lezing van het bericht zijn conclusies trekken over de ontwikkeling van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Jaap H. Smit
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.