Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Schrik over uitwerking VAC-interview

In Computable van 10 oktober troffen wij tot onze schrik de uitwerking aan van het interview dat u onlangs bij VAC heeft gedaan inzake Infra-Web. Met name de kop trof ons bijzonder onaangenaam.

De kop 'Help Desk Systems ligt achter op concurrenten' suggereert hetzij dat het product van Help Desk Systems achterloopt in functionaliteit, hetzij dat dit bedrijf achterloopt met de introductie van een web-versie. Uit de tekst blijkt het om de laatste uitleg te gaan, aangezien wij het product Infra-Web enige maanden later hebben geannonceerd dan twee met name in het artikel genoemde collega-aanbieders. Het grote verschil met deze aanbieders is echter dat Help Desk Systems niet alleen een web-interface op de markt heeft gebracht, maar een volledige 'web-enabled' applicatie. Of anders gezegd, er is hier sprake van een vergelijking van appels en peren.
Infra-Web van Help Desk Systems is volledig volgens een server-centric-, thin client-architectuur ontworpen en gebouwd. Dat impliceert dat de hele oplossing geënt is op de toepassing van Internet-technologie. De implementatie- en onderhoudskosten op werkstationniveau zijn minimaal. Daarmee onderschrijft Infra-Web dus geheel de thin client-filosofie. Het onderhoud betreft feitelijk uitsluitend de server waarop Infra-Web als enige applicatie draait. Deze benadering onderscheidt de oplossing internationaal zeer sterk van andere aanbieders van help desk-achtige systemen. In vergelijking daarmee loopt Infra-Web derhalve zeker niet achter. Tijdens het interview vroeg u ons wat het verschil is met de aanbieding van Prolin, die als een van de weinige aanbieders ook een zelf ontwikkelde en complete applicatie op de markt brengt. Ons antwoord was dat Prolin gebruik maakt van Java en wij van dynamisch gegenereerde html. Ons product kan daardoor draaien op elk systeem met een browser. Ook hebben wij u toen gemeld dat de overgang op Java in de planning staat op het moment dat de performance-problemen zijn opgelost en Java echt is geaccepteerd als een standaard.
 
Vera J. Carbaat, Marketing communicatie coördinator VAC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Vera J. Carbaat
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.