Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

De motor

Het jaar 2000 dreigt voor veel IT-dienstverleners en -leveranciers een beetje een slome start te worden van deze nieuwe eeuw. De bestedingsimpuls die na het oplossen van het millenniumprobleem werd verwacht, bleef uit.

Dit laat onverlet dat IT-gerelateerde producten en diensten tot de meest krachtige onderdelen van de Nederlandse economie mogen worden gerekend. De jongste cijfers van het CBS laten zien dat bijna een vijfde van de Nederlandse economische groei in het afgelopen jaar mag worden toegerekend aan bedrijven in de informatie- en communicatietechnologie.
Dat is iets lager dan de cijfers van het Centraal Planbureau dit voorjaar lieten zien. Het bureau hield de ICT-sector toen verantwoordelijk voor een kwart van de groei van de Nederlandse economie.
Uit de nieuwste cijfers blijkt dat binnen het high tech segment de telecommunicatie het beste presteert. Telecombedrijven waren in 1999 goed voor een bijdrage van 11 procent aan de groei van het bruto binnenlandsproduct. De IT-dienstverleners droegen voor 7 procent bij aan de groei.
De afgelopen maanden regende het winstwaarschuwingen van IT-ondernemingen. Toch mogen we constateren dat het belang van de ICT-sector voor de Nederlandse economie groot is. Dat het zo goed gaat in Nederland is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het succes van de IT-industrie. Ondanks de wat slome start mag met recht worden gesteld dat automatisering en telecommunicatie de motor achter de economische groei zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.