Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

CA: Alleen ingrijpende maatregelen volstaan

Na de tegenvallende resultaten bij Computer Associates moet een nieuwe ceo, Sanjay Kumar, een nieuwe wind laten waaien. Het afsplitsen van een aantal perifere activiteiten zal echter niet volstaan, meent Steve Hamm. De gehele mainframesector moet worden weggesneden.

Toen softwaregigant Computer Associates op 7 augustus bekendmaakte dat de omstreden ceo Charles B. Wang terug zou treden, en dat de onderneming een handvol bedrijfseenheden ging afsplitsen, reageerden de investeerders niet of nauwelijks. Het aandeel Computer Associates steeg minimaal, en op 9 augustus was de koers al weer gezakt tot iets minder dan 26 dollar - zo'n tweederde lager dan de topkoers van 75 dollar in januari van dit jaar. Zoals W. Christopher Mortenson, analist van Deutsche Banc Alex. Brown, opmerkte: "Er moet nog heel veel gebeuren". Het is een uiterst teleurstellende gang van zaken voor een bedrijf dat het nieuwe jaar inging als een van de supersterren in de softwarewereld, met een managementteam dat continu zeer nadrukkelijk aanwezig was. Die mooie tijden kwamen abrupt ten einde toen CA op 4 juli aankondigde dat de winst over het eerste kwartaal van het boekjaar 2001 - dat op 30 juni werd afgesloten - veel lager uitkwam dan werd verwacht. Het aandeel kelderde de volgende dag met 42 procent. Later maakte CA een winststijging van 7,6 procent tot 1,14 miljard dollar bekend - nogal magertjes vergeleken bij het verwachte winstcijfer van 1,65 miljard dollar.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Business Week
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.