Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

De magie van CA-world

Ik kan me vergissen, maar een 'key note' is volgens mij, een doorwrochte verhandeling van een vooraanstaand persoon uit het vak. Met deze gedachte in het achterhoofd bezocht ik deze week in New Orleans de thuiswedstrijd van Computer Associates' topman Charles Wang: CA World. Enigszins geprikkeld reisde ik naar dit evenement af, omdat een ontmoeting met de heer Wang kort voor vertrek aan m'n neus voorbij ging.

Het PR-bureau wilde namelijk op voorhand weten of ik kritische vragen zou stellen. Het risico van negatieve publiciteit konden ze namelijk niet lopen. Als rechtgeaard journalist liet ik ogenblikkelijk weten dat ik mij dit recht inderdaad wenste voor te behouden. Is het een van de belangrijkste ingrediënten die dit vak zo aangenaam maken of niet? Met dit antwoord verspeelde ik mijn plaats aan tafel bij de heer Wang.
Goed: zondagavond, 13 juli, 32 graden Celsius, New Orleans met 5000 mensen in een immense, ijselijk gekoelde hal. Klaar voor de toespraak: hoe meneer Wang de toekomst ziet. Als Wang drie kwartier te laat uit een wolk rook te voorschijn komt, steekt hij van wal. 'Software is magic' is het hoofdthema van de derde CA World. De topman van het op twee na grootste softwarebedrijf ter wereld stelt dat het bouwen van software, in weerwil van wat veel techneuten beweren, voor een belangrijk deel magie is. En daarbij doelde hij niet op het totstandkomen van de prijzen van programma's, maar op het ontwikkelen ervan.
De eerste analisten - ruim vertegenwoordigd op CA World - beginnen na een half uurtje grappen en grollen van de heer Wang ongemakkelijk op hun stoel te draaien. "Dit gáát helemaal nergens over," laat er een terloops vallen. Inmiddels zijn op het toneel onder het toeziend oog van de Grote Magiër al twee dames van onderlijf verwisseld -interoperability- en wordt aan het einde van de 'key note' een dame vanuit de zaal in New Orleans 'live on television' naar New York getransporteerd.
Verbijsterd drommen de duizenden CA-klanten na twee uur illusie en magie naar buiten. Een illusie rijker -software is magic- maar niet veel wijzer geworden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-18T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.