Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Roze wolkjes van een beursgang

De beursgang van Pink Roccade blijft de gemoederen bezighouden. De feestelijkheden van de gang naar de AEX gingen gepaard met een akkefietje tussen de bedrijfsleiding en minister van Boxtel, die namens Vadertje Staat de aandelen Pink Roccade van de hand doet. In totaal wordt nu 30 procent van de aandelen publiekelijk verhandeld.

En daar krijgen beleggers geen warme kuiten van: de koers staat als een huis en wijkt niet of nauwelijks af van de introductiekoers van 28 euro. Weinig aandelen, geen enthousiasme en dus geen handel. En Pink Roccade wilde als publiek bedrijf nog wel zo graag swingen. Zeker na het debacle rond de mislukte overname door het altijd hongerige Getronics. Het zit echter met een minister opgescheept die nog ruim drie jaar uittrekt om de resterende aandelen op de markt te brengen.
Het nieuwe beursfonds is al enige tijd bezig zijn activiteiten rond standaard softwarepakketten af te bouwen. Terug naar de kernactiviteiten, luidt het devies. Lof alom. De uitvoering laat echter te wensen over. Zo heeft de scholengemeenschap Vincent van Gogh uit Assen nog een appeltje te schillen met OAB Omega, een dochteronderneming van Pink Roccade. Een geschil over de levering van millenniumbestendige software leidt op korte termijn tot een rechtszaak. Het bedrijf moet niet alleen met de beschuldigende vinger naar de minister wijzen, maar ook de hand in eigen boezem steken. Immers: It takes two to tango! Pink Roccade moet swingen met de markt en daarbij niet op de tenen van zijn danspartner gaan staan. En Van Boxtel dient het bedrijf de ruimte te geven zodat het zijn eigen weg kan gaan. Chaperonnes doen het niet meer zo goed tegenwoordig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.