Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Internationale dienstverlener

Nederlandse IT-dienstverleners leken er de afgelopen jaren maar niet in te slagen hun activiteiten serieus te internationaliseren. Grote risico's werden genomen op bijvoorbeeld de Duitse, Franse of Engelse markt. Voor het inmiddels overgenomen Raet bijvoorbeeld was de internationalisering jarenlang een financiële molensteen.

Voorzichtiger was de aanpak van Getronics. Hoewel geld geen rol speelde - de overnamekas was altijd goed gevuld - stak Risseeuw behoedzaam zijn tenen in het koude water van de buitenlandse IT-dienstverlening. Met een overname op de Scandinavische markt vergrootte hij al eerder de actieradius van zijn bedrijf. Maar het bleven bescheiden stapjes.
Bijna on-Nederlands in dit verband is de overname van Wang Global door Getronics. Voor 3,7 miljard gulden wil de Nederlandse IT-dienstverlener zijn bijna twee maal zo grote branchegenoot overnemen.
Daarmee staat Getronics in een klap op de internationale kaart. Wang Global staat echter niet te boek als een sterk bedrijf. De afgelopen jaren is er flink gereorganiseerd; het bedrijf liet hardware voor wat het was en zette zijn kaarten op dienstverlening, een proces dat nog niet is uitgekristalliseerd.
Getronics zal er een zware dobber aan krijgen Wang Global op koers te brengen en te houden; het mag zich echter wel met recht een internationale dienstverlener noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-07T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.