Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Hoezo, plagiaat bij artikel over musea

In Computable van 11 april staat op pagina 5 een verhaal over bruikleenverkeer tussen musea op basis van een intranet, geschreven door Rik Sanders. 

Mijn indruk is dat de heer Sanders met meer dan gemiddelde belangstelling ons blad Workflow Magazine (nr. 2, maart '97) heeft gelezen, vervolgens een keurige samenvatting heeft gemaakt van hetgeen hij daar gelezen heeft (Netwerk Collectie Nederland van start) en nog even heeft gebeld met de heer Reijntjes (de betrokken automatiseerder). Hup, weer een stukje klaar.
Ik kan het mis hebben hoor (dat hoop ik in elk geval), maar opbouw en onderwerpkeuze vertonen een wel heel treffende overeenkomst. Een bronvermelding is toch wel het minste waar je in zo'n geval op hoopt.
Voor het overige vinden wij het een eer door een blad als Computable te worden nagevolgd.
 
Arnoud van Gemeren,
hoofdredacteur Workflow Magazine.

Nadenkend over een passend naschrift drong het aloude oude spreekwoord 'Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten' zich op. Onze redacteur Rik Sanders heeft zich verdiept in het onderwerp door zich uitgebreid te verstaan met een van de betrokkenen. Dat deze aan de verschillende media een consistent verhaal vertelt, wil niet zeggen dat Computable vervolgens schatplichtig is aan alle bladen waar deze zegsman aan het woord is geweest. De informatie kwam rechtstreeks from the horses mouth. Even bellen en hup weer een stukje klaar, inderdaad. Waar zouden we zijn zonder de telefoon.
 Mark Plekker,
hoofdredacteur Computable

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Arnoud van Gemeren
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.