Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Mannen met miljoenen

Het is deze week vijf jaar geleden dat Bodo Douqué zijn bedrijf Uniface voor een half miljard gulden overdeed aan het Amerikaanse Compuware. Witheet werd Douqué toen dit nieuws voortijdig uitlekte via het Financieele Dagblad. Roodgloeiend werd hij toen hij in diezelfde krant werd neergezet als de Man van 80 miljoen, refererend aan het kapitaal dat hij persoonlijk vergaarde met deze deal.

Na Uniface zijn er de afgelopen vijf jaar nog een groot aantal Nederlandse IT-entrepreneurs van het eerste uur puissant rijk geworden door hun onderneming op het juiste moment van de hand te doen. Stuk voor stuk laten ze nu het kapitaal dat ze hiermee verwierven voor zich werken. En zo ontstond er de afgelopen jaren op Nederlandse bodem een klein legertje Dagobert Ducken in de IT.
Onze verslaggever Roy op het Veld is deze week in de wereld van de Venture Capitalists gedoken (zie pagina 41). Merkwaardig genoeg, zo constateert Op het Veld, begint het er op te lijken dat de aandacht voor geld verslapt. Nu de pecunia met bakken boven de markt hangen, worden goed management, een wijdvertakt relatienetwerk en marktkennis de diensten die kapitaalverschaffers in hun financiële kielzog aanbieden. Geld is verworden tot een randvoorwaarde. Niet meer en niet minder. Wat bepaalt of een investeerder waar voor zijn geld krijgt, is de kwaliteit van mensen die het werk doen. En zo blijkt succesvol opereren in de IT toch weer mensenwerk.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Mark Plekker