Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Positief over telecom

Onlangs heeft Computable uitvoerig bericht over Ericsson in Nederland. Beschreven werd de moeilijke situatie die is ontstaan en de dramatische gevolgen voor het personeel. Ruim 300 ontslagen in Enschede en veertig in Emmen.

De tendens van het verhaal was zeer negatief. Ik kan mij voorstellen dat dit ook het beeld was, vanuit uw positie. Maar er zijn ook positieve zaken te melden.
De telecomsector in Nederland is inderdaad één groot slachtveld geworden.
Met name Ericsson, Lucent en KPN hebben veel mensen op straat moeten zetten. Lucent heeft zelfs zijn r&d-capaciteit in Nederland tot nul gereduceerd en Ericsson heeft ook significant moeten snijden. Dat geldt ook voor de divisie te Emmen. Die heeft haar r&d-capaciteit op het gebied van Bluetooth-technologie en productontwikkeling echter weten te behouden. Deze activiteiten zijn nu deels ondergebracht bij Ericsson en deels bij Sony-Ericsson. Er zijn nu twee bedrijven (een nieuw en een oud) met een zeer goede toekomst voor de boeg!

 
Ido de Haan, op persoonlijke titel

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-07T00:00:00.000Z Ido de Haan
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.