Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Recessie

Crisis? What Crisis? vroeg Supertramp zich al in 1975 af. De vraag kan ook vandaag de dag, 26 jaar later, gesteld worden over de situatie in de ict-industrie. Bedrijven roepen ach en wee over de tegenvallende orderportefeuille, dotcommers gaan en masse failliet, beurskoersen blijken nog dieper te kunnen zakken en in Silicon Valley valt niet alleen het licht uit, maar worden ook medewerkers bij bosjes de laan uitgestuurd.

Gaat het echt zo slecht? Analisten en onderzoeksbureaus voorspellen dat de ict-bestedingen de komende jaren blijven stijgen, net name in Europa. Grote ondernemingen komen nu los met investeringen in e-commercie en overwegen hun automatisering helemaal of ten dele uit te besteden. De erp-dip lijkt voorbij en nog steeds bestaat er een schreeuwend tekort aan ict'ers. Automatiseerder CMG verklaarde tijdens de persconferentie van afgelopen maandag dat het niets merkt van een krimpende markt, zoals collegabedrijven beweren. Ook ict-dienstverlener Andersen Consulting meldde niets te weten van een neergang.
Crisis? Hoezo crisis?
Het lijkt erop dat behalve dotcommers vooral de productiebedrijven van bijvoorbeeld chips, computers en telefoons last hebben van een dip onder invloed van de teruggang in de Amerikaanse economie. Voor ict-dienstverleners en softwaremakers met een betrouwbare naam in de markt lijkt er weinig aan de hand. Maar zelfs de bedrijven die forse reorganisaties aankondigen, blijken uit te gaan van groei in de komende jaren, alleen minder hard dan voorheen. Ze laten zich alleen onder druk zetten door hun verwende aandeelhouders. Met paniekvoetbal schiet echter op den duur niemand wat op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.